• Pratite nas na:
09. travanj 2018.

Papa: Pomoć siromašnima trebala bi biti prioritet poput borbe protiv pobačaja

Za kršćane bi pomaganje siromašnima trebao biti prioritet poput borbe protiv pobačaja, rekao je papa Franjo u papinskom tekstu objavljenom u ponedjeljak u kojem je ponovio potrebu da se Katolička crkva fokusira na milosrđe više nego na doktrinu.

- Naša zaštita nevinog nerođenog djeteta mora biti jasna, odlučna i strastvena, jer je u pitanju dostojanstvo ljudskog života koji je uvijek svet, rekao je Papa u tekstu Gaudete et Exsultate (Radujte se i budite vedri).

>>>Papa se pomolio pred tijelom mističnog kapucina koji se ‘hrvao s vragom’

- Jednako tako sveti su, međutim, i životi siromašnih, oni već rođenih, u oskudici, napuštenih i neprivilegiranih, nemoćnih i starih izloženih eutanaziji, žrtava prodaje ljudi, novih oblika ropstva i svakog oblika odbacivanja, dodao je on.

Četrdeset četiri stranice apostolske pobudnice predstavljeno je kao vodič čelnika 1,3 milijarde katolika u svijetu o tome kako biti svet u modernom svijetu.

>>>Mladi katolici poručili: Crkva se čini prestrogom i često je povezana s pretjeranim moraliziranjem

U njoj papa Franjo kaže da nije dopušteno gledati na stanje migranata kao na "manje važan problem" u usporedbi s "ozbiljnim bioetičkim pitanjima" poput borbe protiv eutanazije ili pobačaja.

- Da političar koji ide za glasovima može reći tako nešto je razumljivo, ali ne i kršćanin za kojeg je jedino ispravno ponašanje stati na mjesto braće i sestara koji riskiraju živote da pruže bolju budućnost svojoj djeci, rekao je on.