Aktualno
StoryEditor

Par savjeta za blagdanski shopping na Amazonu

20. Studeni 2017.

Bliži se Black Friday, odnosno Crni petak, dan velikih popusta koji se već nekoliko godina obilježava i u Hrvatskoj poznat po velikim popustima i rasprodajama, javlja Quartz. Na Amazonu Crni petak ne traje samo jedan dan, pa se kupce časti i mami popustima punih 10 dana. Groznica je započela 17. i traje sve do 27. studenog.

Svaki od tih 10 dana odlikuju posebne ponude, a Lightning Deals jedna je u nizu koja može završiti u roku od nekoliko minuta, stoga je teško unaprijed znati što će se prodavati po akcijskoj cijeni i koliko dugo će akcija trajati. Dobar početak za pristupanje akciji je preuzimanje Amazon aplikacije na kojoj korisnici mogu pregledati posebne ponude 24 sata unaprijed, te se prijaviti za obavijesti kako ne bi propustili početak ponude.

Oprez - moguće su tehničke poteškoće

Iako je u većini trgovina Crni petak dan za najveće popuste, na Amazonu je to Prime Day koji se održava u srpnju. Amazon je svoj Prime Day prozvao najvećim globalnim shopping događajem u povijesti tvrtke, a prodaja na taj dan premašila je prodaju prošlogodišnjeg Crnog petka i Cyber ponedjeljka. Ipak, BestBlackFriday stranica predviđa da će ovogodišnji Crni petak na Amazonu biti jednak, pa možda i bolji od Prime Daya kada je riječ o popustima.

>>>Za novo Amazonovo sjedište ‘tuče se’ više od sto gradova

Najveći popusti ovogodišnjeg Crnog petka biti će dostupne 22. studenog u 17 sati po Pacifičkom vremenu i to samo za kupce koji kupuju pomoću Alexe, čime će oni imati sedam sati prednosti za kupovinu. Svatko tko ne koristi Alexu ne treba očajavati jer Amazon časti i kupce koji koriste Echo, Echo Dot i Tap.

Bose Quite Comfort 25 slušalice tako će se moći uloviti po cijeni od 180 dolara, iRobot Roomba za 275, Roku Premiere i Streaming Media Player za 50 dolara, kao i niz drugih fantastičnih gadgeta po sniženim cijenama. Drugim riječima, svaki kupac koji drži do moderne tehnologije moći će po akcijskoj cijeni kupiti opremu za gledanje omiljenih serija sa savršenim zvukom, dok usisava svoj dom bez da se ustane s kauča.

>>>Gospodar prstenova: Amazon najavio epsku TV pustolovinu u Međuzemlji

BestBlackFriday predviđa da će Amazon ove godine kupce počastiti popustima od 20 do 25 posto, a njegov najveći konkurent Walmart s 30 do 35 posto.

24. travanj 2024 02:52