Aktualno
StoryEditor

Pedersen: Diplome i prestižni fakulteti više nisu bitni, traže se oni koji krše pravila

20. Rujan 2018.

- Oni koji poštuju pravila, ne donose promjene – poručio je Per Pedersen, glavni kreativni direktor globalne Grey grupe i jedan od najuspješnijih kreativaca komunikacijske industrije, u sklopu predavanja koje je u organizaciji agencije Bruketa&Žinić&Grey i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u srijedu održao u prostorijama fakulteta.

Naglasio je da je u komunikacijskom biznisu promjena danas jedina konstanta i da je ovo vrijeme za neodgojene, problematične i frustirane. Diplome i prestižni fakulteti više nisu bitni, traže se oni koji krše pravila, smatra Pedersen.

>>>Domaća agencija Bruketa&Žinić u Grey grupi nastavlja poslovanje s cijelim svijetom

Predavanje za studente marketinga i dizajna, nazvano ‘Budućnost pripada kršiteljima pravila‘, pratili su i slajdovi u rasponu od onih Elona Muska i supružnika Trump pa sve do zvijezde ‘Baywatcha‘ Davida Hasselhoffa, a okupljeni su imali priliku pogledati i neke od nagrađivanih Greyevih reklama.

Tajna njihovog uspjeha krije se u izlasku na teritorij pop-kulture, odnosno kreiranju projekata i proizvoda o kojima se priča i koji podižu prašinu.

Posebnu pozornost privukao je projekt u kojem su čitavu Švedsku pretvorili u reklamu, odnosno u prvu državu s vlastitim telefonskim brojem na koji su mogli zvati ljudi iz čitavog svijeta kako bi doznali neku informaciju o Švedskoj ili naprosto ćaskali sa Šveđanima.

>>> Influencer marketing - mikroinfluenceri, makro povrati 

- Grey grupa postoji stotinu godina i dugo smo bili beznačajni. Krenulo nam je kada smo počeli kršiti pravila. Danas imamo najbolje ljude i klijente – pohvalio se kreativni direktor Greya te predstavio i ‘deset pravila za kršenje pravila‘.

Pravilnik između ostaloga poručuje da kvalitetan rad rješava sve probleme, da treba slaviti svoje poraze i ukloniti sve što uništava kreativnost. Pedersen je istaknuo i kako ‘reklame treba prestati raditi kao reklame‘ i kako se u komunikacijama i marketingu ‘treba šepuriti poput rock-zvijezde‘.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

16. travanj 2024 15:02