Aktualno
StoryEditor

Pedeset nezaposlenih uspješno prekvalificirano u novo zanimanje drogerist

08. Veljača 2017.

Svečanim uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju završeno je školovanje prve generacije drogerista u Hrvatskoj. Pedeset nezaposlenih osoba, od kojih osam osoba s invaliditetom, uspješno su završili program prekvalifikacije u zanimanje drogerist.

Projekt "Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama"  inicirala je Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus, a u realizaciji ih je podržao dm i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Praksa u prodavaonicama dm-a

Polaznici su se upoznali s detaljima i specifičnostima asortimana drogerija, osnovnim poslovnim procesima te temeljima marketinga i poslovne komunikacije. Praktični dio nastave odvijao se u prodavaonicama dm-a uz mentorsku podršku šesnaest djelatnika dm-a te su polaznici iz prve ruke upoznali svakodnevna zaduženja zaposlenika u drogeriji.

dm odlučio prodavati hrvatski ekološki grah

- Znanja proizašla iz ovog projekta oplemenit će sveobuhvatna edukacija u sklopu dm Akademije kojom ćemo djelatnicima dm-a osigurati specijaliziranu edukaciju za drogeriste - izjavila je Ana Fostač- Krilčić, voditeljica Ljudskih resursa i Prodajne regije u dm-u.

Ovo je prvi edukacijski program u Hrvatskoj usmjeren na razvijanje novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Edukacijski program za potencijalne zaposlenike drogerija, prodavaonica zdrave hrane i prirodne kozmetike, ukupne vrijednosti od 1,051 milijun kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 95 posto.

20. travanj 2024 11:15