Aktualno
StoryEditor

Penava: Kredit HBOR-a ‘vatrogasna mjera‘, dugoročno rješenje za Borovo u strateškom partnerstvu

14. Travanj 2017.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je pozdravio odluku Vlade kojom se Borovu omogućava podizanje kredita od 46 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), uz dionice Končara i HT-a kao osiguranje kredita, ocijenivši kako je ipak riječ o vatrogasnoj mjeri dok je dugoročno rješenje za Borovo nalaženje strateškog partnera.

>>>Plenković: HBOR-ov kredit za Borovo u četvrtak na Vladi, očekujem kvalitetan plan restrukturiranja

- Pozdravljam i zahvaljujem Vladi na donijetoj odluci koja će koliko-toliko Borovu omogućiti normalno poslovanje i isplatu radnicima idućih nekoliko plaća. Riječ je o vatrogasnoj mjeri, a jedino pravo rješenje je pronalazak strateškog partnera za dugoročni opstanak Borva, ocijenio je Penava na konferenciji za novinare.

Potvrdio je kako je odluka Vlade kojom se mogućava da Borovo podigne novi kredit, rezultat intezivnih kontakata s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem s kojim je, kako je istaknuo, pokušao pronaći najbolje rješenje za trenutačni izlazak Borova iz poslovnih teškoća.

>>>Novi kredit Borovu država će osigurati dionicama Končara i HT-a

Vukovarski gradonačelnik Penava izrazio je i zadovoljstvo nedavnim imenovanjem novog Nadzornog odbora u Borovu u koji su, rekao je, imenovani Vukovarci koji razumiju problemetiku Borova.

Na konferenciji za novinare trebali su biti i predstavnici sindikata u Borovu, ali se nisu došli jer, pojasnio je Penava, nisu mogli napustiti radna mjesta.

25. travanj 2024 10:06