Aktualno
StoryEditor

Penava: Suradnjom opatijskog fakulteta i Vukovara do ‘središta kontinentalnog turizma‘

27. Siječanj 2018.

Gradonačelnik Ivan Penava i dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana potpisali su u petak u Vukovaru sporazum o suradnji radi unaprjeđenja i razvoja turizma i ugostiteljstva te znanstvene i stručne djelatnosti.

>>> K pivovari kupila Vukovarsko pivo, najavila otvaranje pogona u Vukovaru

"Vjerujem da u okviru svojih mogućnosti možemo pridonijeti razvoju turizma i gospodarskom i društvenom napretku Vukovara i cijele županije", istaknula je dekanica Smolčić Jurdana, dodajući kako vjeruje da je to početak uspješne suradnje. Rekla je kako fakultet može pružiti svoje usluge preko edukacije, programa cjeloživotnog učenja i drugih programa, a otvoren je za suradnju na znanstvenim i stručnim projektima.

Potpisanim sporazumom promiče se izobrazba kadrova za turizam i ugostiteljstvo, a očitovat će se kroz izvođenje programa obrazovanja iz područja turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja u skladu s gospodarskim i društvenim potrebama Vukovara, kroz suradnju na stručnim i znanstvenim projektima od interesa za grad te kroz pružanje savjetničkih usluga.

>>> Dubravko Šimenc: Ako želite pomoći Vukovaru kupite kanađanke

"Sporazumom ojačavamo poziciju Vukovara kao budućeg središta kontinentalnog turizma“, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te istaknuo mnoge vukovarske turističke potencijale – Dunav, Vučedol i tamošnji muzej, budući arheološki park, Gradski muzej, Memorijalni centar Domovinskog rata, Vodotoranj, koji će uskoro biti obnovljen, i druge sadržaje.

28. travanj 2024 20:47