Aktualno
StoryEditor

Pepsi mijenja imidž - kupuje mineralnu vodu SodaStream za 3,2 milijarde dolara

20. Kolovoz 2018.

Pepsi je danas objavio da preuzima SodaStream, izraelsku kompaniju koja proizvodi mineralnu vodu, za 3,2 milijarde dolara. Ovime će Pepsi dodatno ublažiti svoj imidž tvrtke koja proizvodi visokokalorična piće jer će nuditi zdravije opcije, kako piše CNN.

Proizvodi SodaStreama, koje se reklamira kao zdravije varijatnu sašećerenim sokovima, uklapa se u Pepsijev cilj "stvaranja nutritivnijih proizvoda, dok smanjujemo svoj okolišni otisak", rekla je Pepsijeva direktorica Indra Noovi koja ima viziju "zdravijeg, održivijeg planeta".

>>>VIDEO: Pouke fijaska nove kampanje Pepsi Cole

Nooyi je podijelila proizvode svoje tvrtke u tri kategorije. Prva je Fun For You koja uključuje tradicionalna, visokokalorična zaslađena pića i grickalice. Better For You uključuje dijetna pića i niskokalorične grickalice, dok Good For You uključuje zdraviju hranu poput zobenog jela Quaker Oats, humusa Sabra i sokova Naked Juice .

SodaStream proizvodi aparate i cilindere na punjenje pomoću kojih korisnici sami mogu praviti svoja pića ili mineralnu vodu. Ovime Pepsi dobiva novu liniju proizvoda kojima će do svojih kupaca doći kroz njihov dom, a ne preko trgovina. Riječ je, kako ocjenjuje CNBC, o jednom od najodvažnijih poteza Indre Nooyi u njenih 12 godina na mjestu direktorice Pepsija.

>>VIDEO: Pouke fijaska nove kampanje Pepsi

Vrijednosti dionica ove izraelske tvrtke porasle su preko 320 posto u posljednjih dvije godine, nakon što su se rebrendirali kao kompanija za mineralnu vodu.

Pepsi će SodaStream kupiti gotovinom iz rezerve, a posao će biti zaključen vjerojatno početkom godine

17. travanj 2024 20:53