03. svibanj 2017.

Pernar nabacio Kulmerov dvorac, Marić ga zamolio da zadrži dostojanstvo

 "Da provedem mjesece u ovom Saboru, neću uvjeriti u apsolutno ništa. Što god da ja kažem, a ja vam sad opetovano objašnjavam po treći puta na koji način funkcioniraju institucije, pa isto tako i HBOR, vi i dalje koristite iste konstrukcije da sam ja nekome nešto odobrio kao pojedinac, kao ministar, kao predsjednik Nadzornog odbora, što je apsolutno deplasirano", kazao je Marić.

>>> UŽIVO: Rasprava o opozivu Zdravka Marića

Što se tiče Zakona o faktoringu i Zakona o računovodtsvu, za koje mu oporbeni zastupnici predbacuju da je išao na ruku Agrokoru,  ustvrdio je da su ti zakoni izglasani u Saboru i da nitko nije bio protiv. "Pa o čemu mi pričamo? Ja kao odgovoran ministar predložim Vladi zakon, vi ga u Saboru podržite i sad sam ja kriv", poručio je Marić i dodao kako je HBOR-ov kredit Agrokoru  odobren uz adekvatne i odgovarajuće instrumente.

>>> Pernar: Naš je partner ‘stao na tamnu stranu’, ako se sutra ne pojavi raskidamo koaliciju

Ivan Pernar (Živi zid ) upitao ga je zašto nije kod odobravanja tog kredita tražio od Ivice Todorića da založi svoj dvorac. "Krivi ste jer ste bez odgovarajuće hipoteke dozvolili da HBOR Ivici Todoriću, odnosno njegovoj privatnoj firmi Agrokor, čiji ste vi bili zaposlenik, da božićni kredit od 274 milijuna kuna. Da, za to ste krivi", poručio je Pernar ministru financija. Marić mu je odgovorio da razumije njegovu ljutnju, ali ga i zamolio da zadrži dostojanstvo.

Odbacio je i tvrdnje Mare Kristića (Most) da je dva puta pokušao ugasiti tzv. porezni Uskok.