Aktualno
StoryEditor

Pernar pobjegao s Reddita

31. Siječanj 2017.

Ivan Pernar je u ponedjeljak gostovao na popularnom Redditu gdje je u rubrici AMA (ask me anything; engl. pitaj me bilo što) trebao odgovarati na pitanja potencijalnih birača.

"Ja sam Ivan Pernar, osnivač Živog zida, saborski zastupnik i s vama sam ovdje na Redditu kako bi odgovorio na vaša pitanja," glasila je prva rečenica koju je Pernar podijelio s korisnicima.

No, sve je ostalo na toj rečenici. Razgovor je trebao započeti u 17 sati, a pitanja su korisnici postavljali unaprijed kako ne bi došlo do navale i kako bi mogao odabrati na koja od njih će odgovoriti.

Iako su neka od pitanja bila šaljiva, bilo je i onih ozbiljnih, od uvođenja eura, preko cijepljenja pa sve do kurikularne reforme i stanja u hrvatskom sportu.

Pernar je vrlo brzo nakon što je rasprava započela odustao od odgovaranja jer je, kako kaže, platforma katastrofa i nemoguće je odgovarati na toliko pitanja odjednom, iako su ga moderatori obavijestili o pravilima prema kojima ne mora dati odgovor na neko pitanje ako ne želi, kao i da ne mora odgovarati na sva pitanja.

‘‘Ovdje sam da bi vam odgovorio na vaša pitanja, moraju ići 1 po 1, ne može netko postaviti 20 pitanja jer bi onda cijeli intervju njemu odgovarao,‘‘ napisao je Pernar i vrlo brzo nakon toga tema je zaključana.

Odmah po završetku rasprave uslijedili su komentari nezadovoljnih korisnika, kako na Redditu tako i na Pernarovom Facebook profilu.

U rubrici AMA sudjelovali su mnogi svjetski političari i poznate osobe, uključujući Donalda Trumpa, Edwarda Snowdena, Obamu, Elona Muska i ostale. U svakom slučaju bilo bi zanimljivo kada bi hrvatski birači češće imali priliku tako razgovarati sa zastupnicima.

18. travanj 2024 14:09