Aktualno
StoryEditor

Peruško na Danu velikih planova: Očekujemo da će Agrokor imati uspješnu 2019.

26. Rujan 2018.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je na 10. međunarodnoj konferenciji Dan velikih planova, koju organizira Lider, kako će 2019. biti godina u kojoj Agrokor prestaje biti opasnost za hrvatsko i regionalno gospodarstvo.

>>>Peruško: Danas je veliki dan za Agrokor

- Nakon odluke Visokog trgovačkog suda, za koju očekujemo da će biti pozitivna, 2019. će doći do same nagodbe i kompanija će izaći iz izvanredne uprave i početi normalno funkcionirati, kazao je Peruško.

Već sada imamo dobre operativne rezultate i vjerujemo da ćemo u tom periodu moći pokazati bitna poboljšanja, rekao je.

Dok traje izvanredna uprava situacija je ovakva kakva je sada, odgovorio je na pitanje tko će ubuduće voditi kompaniju.

Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, uvjerena je kako će 2019. biti bolja za Agrokor, dobavljače i partnere jer, tvrdi, rezultati to već pokazuju.

- Ono što nam je posebno važno u kontekstu poslovanja cijele Grupe su rezultati segmeneta maloprodaje. Dobit iz operativnog poslovanja, a to je ono što je najbitnije, što vraća dugove i stvara novu vrijednost su također bitno iznad plana, izjavila je Weber.

>>>Operativna dobit Agrokora u prvih pola godine gotovo 730 milijuna kuna

Grupa Agrokor je u prvih šest mjeseci ove godine poslovala s operativnom dobiti od 729,7 milijuna kuna, što je za 44,2 milijuna ili 6,4 posto više od plana, podaci su iz izvješća izvanredne uprave.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MeT4SRS6Pgs[/embed]


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

26. travanj 2024 06:48