Aktualno
StoryEditor

Pet savjeta kako postati bolji bloger

10. Kolovoz 2017.

Činjenica je kako se sve više mladih ljudi bavi bloganjem-Dok neki jednostavno žele podijeliti svoja osobna iskustva s obzirom na različite izazove života, ostali nastoje tim putem zaraditi. Bez obzira na razloge za pisanje bloga, jedan važan aspekt, koji ne treba zanemariti, jest optimizacija web stranice ili SEO, prenosi The Blog Herald.

>>>Bloger Krule u 8 vrckavih točaka otkrio kako izbjeći porez na nekretnine

SEO čini veliku razliku na vašem blogu. Potrebno je dosljedno nastojanje da se postigne napredovanje i svaki novi bloger treba biti svjestan toga. Evo nekoliko savjeta za početak bloganja koji će vam pomoći da započnete na putu na blog.

Nabavite vlastitu domenu

Jedna od prvih stvari koje trebate učiniti kada odlučite započeti blog jest odabrati platformu za upotrebu. Najpopularniji ovih dana su WordPress i Blogger i oboje su besplatni za korištenje. Međutim, trebate dobiti vlastitu domenu i hosting kako biste postigli bolje rezultate u SEO-u.

Odaberite naziv domene koji je relevantan za vašu željenu temu ili koje se lako može prisjetiti. Imajte na umu da Google stavlja vrijednost na relevantnost naziva domene i postova na blogu, što je razlog zbog kojeg morate odabrati mudro.

Izradite naslove za privlačenje pozornosti

Naslov vašeg bloga jako je važan, stoga je nužno stvoriti naslove koji privlače pažnju. Imajte na umu da korisnici interneta često imaju naviku skeniranja web stranica i blogova prije nego što odluče ostati duže i pregledavati sadržaj.

Prilikom izrade naslova, pobrinite se da opisuje vašu glavnu temu i ima utjecaj. Mora biti kratka, ali zanimljiva. U idealnom slučaju, dobar naslov mora imati najmanje 10 riječi, ali uvijek ga možete skratiti ako želite.

>>>Relković podnio ostavku i pokreće blog ‘besplatnaPOLITIKA’

Koristite Prave ključne riječi

Još jedan korak u SEO svrsi je korištenje ispravnih ključnih riječi za vaš post na blogu. Vaše ključne riječi trebaju biti pojmovi koje bi korisnici zainteresirani za tu temu koristili prilikom pretraživanja na internetu. Možete istražiti ključne riječi prije nego što napišete svoj post na blogu i saznati što se nalazi visoko na popisu. Postoje web stranice i online alati koje možete koristiti za takvu svrhu.

Uključite veze za kvalitetu

Osim ključnih riječi, tražilice također stavljaju važnost na kvalitetne linkove u blogovima. To bi trebalo biti i odlazni i dolazni linkovi.

Instalirajte dodatak za SEO

Također idealno je instalirati dodatak koji može pomoći pri aspektu SEO vašeg bloga. Korisnici programa WordPress mogu instalirati plugin Yoast SEO bez ikakvih troškova. Ovaj alat koji se smatra najpotpunijom SEO rješenjem pomoći će vam optimizirati svaki blog post na vašoj web lokaciji. Uglavnom, dodatak omogućuje dodavanje naslova prilagođenog teksta, meta opis i meta ključne riječi za svaki post, stranicu i taksonomiju.

26. travanj 2024 21:48