Aktualno
StoryEditor

Petar Lovrić pokreće novu udrugu poslodavaca

19. Svibanj 2018.

Petar Lovrić, bivši predsjednik HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika, najavio je inicijativu osnivanja nove udruge poslodavaca. Osnivačka skupština trebala bi se održati sredinom lipnja, a udruga će se u prvom redu usredotočiti na male i srednje poduzetnike.

>>>HUP Skor blago porastao, ali to nije ni izdaleka dovoljno

Lovrić kaže kako nova udruga neće biti konkurencija Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), koja je više orijentirana na korporativni biznis, i da ionako u Hrvatskoj postoji prostor za više udruga poslodavaca s obzirom na to koliki su problemi u gospodarstvu i poduzetništvu.

– Naš je cilj da budemo mnogo bliže poduzetništvu, jačamo socijalni dijalog i smanjujemo nepovjerenje između poslodavaca i radnika. Podatak da tristotinjak tisuća Hrvata radi u inozemstvu govori da ima ljudi koji žele raditi, ali i da treba dubinski raditi na problemima koji Hrvatsku čine neatraktivnom za radnike i ulagače – obrazlaže Lovrić razloge svoje inicijative.

>>>Samo jedan posto poduzetnika poslovnu klimu u Hrvatskoj smatra pozitivnom

Nova udruga poslodavaca ne namjerava imati masovno članstvo, ističe Lovrić, nego je cilj članovima dati prostor za djelovanje, a imat će regionalni pristup pokrivajući više regija i djelatnosti. Lovrić smatra da bi trebalo osnovati i treću hrvatsku udrugu poslodavaca, onih iz javnih poduzeća.

15. travanj 2024 11:02