Aktualno
StoryEditor

Peti Moj Zaba Start podupire inovativne projekte s gotovo milijun kuna

10. Travanj 2018.

Zagrebačka banka pokrenula je peto izdanje projekta Moj Zaba Start, kroz koji će ta banka i ove godine inovativnim idejama i projektima u tri područja - poduzetništvo, kultura i znanost te društvo - dodijeliti potpore ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, objavljeno je u utorak iz te banke.

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić ističe kako je ta banka, osim svoje temeljne uloge kao financijske institucije, stalno usmjerena na kreaciju novih ideja kojima podržava izvrsnost, prosperitet i transformaciju društva u kojem posluje.

- U okviru programa Moj Zaba Start potičemo realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja i ostvarivanje daljnjih dostignuća u području znanosti, kulture i društvene odgovornosti, rekao je Živaljić.

>>>FOTO: Proglašeni pobjednici natječaja Moj Zaba Start

Istaknuo je kako su dosadašnji ciklusi programa ostvarili izuzetne rezultate te pozvao zainteresirane da sudjeluju i u najnovijem izdanju programa Moj Zaba Start.

Zainteresirani se na natječaj mogu prijaviti do 12. lipnja 2018. u podne, a uvjete natječaja i prijavu mogu naći na web stranici Moj Zaba Start.

Nakon završetka prijava, stručna komisija ocijenit će prijavljene radove te će 20. rujna biti objavljeni finalisti natječaja.

Gotovo milijun kuna za potpore inovativnim projektima

U svakoj kategoriji komisija će izabrati po tri najbolja rada koji će dobiti nagradu od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna, a uz to će u svakoj kategoriji biti dodijeljena i posebna nagrada publike u iznosu od 30.000 kuna.

Iz Zagrebačke banke podsjećaju da je natječaj ‘Poduzetništvo‘ namijenjen projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije.

Natječaj ‘Kultura i znanost‘ namijenjen je projektima koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti.

Natječaj ‘Društvo‘ namijenjen je projektima koji uključuju unaprjeđenje svakodnevnog života u zajednici, podršku invalidima i osobama s posebnim potrebama, podršku razvoju mladih te kvaliteti života starijih osoba.

19. travanj 2024 07:50