Aktualno
StoryEditor

Petrokemija poljoprivrednicima dodijelila softverske pakete

30. Kolovoz 2018.

Petrokemija d.d. jubilarnu godinu svog postojanja posvetila je i razvoju digitalne platforme ePetrokemija, a prvi korak na tom putu bio je početak suradnje sa svjetski poznatom softverskom tvrtkom Agrivi d.o.o. čiji softver koristi preko 40 tisuća poljoprivrednika iz 150 zemalja svijeta.

- Danas smo tu suradnju i projekt digitalizacije nastavili dodjelom prvog paketa Agrivi softverskih licenci našim vjernim poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem da im ovaj softver za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom pomogne u planiranju, praćenju izvršenja i analizi svih aktivnosti u nasadima i usjevima. U samo nekoliko klikova bit će im dostupna baza znanja najboljih proizvodnih procesa za više od 100 kultura, ističu iz Petrokemije.

>>>U Vrgorcu će se graditi Agrocentar vrijedan 6 milijuna kuna

Softverske licence za praćenje poljoprivredne proizvodnje otišle su u Bapsku, Vukojevce, Stare Perkovce, Ilaču, Novu Kapelu, Županju, Koprivnicu i još mnoga mjesta u Hrvatskoj, i dokaz su da je Petrokemija nakon pola stoljeća postojanja u drugi krug krenula u korak s razvojem digitalne poljoprivrede i modernim tehnologijama koje su postale dio svakodnevnice brojnih poljoprivrednih gospodarstava.

- Na tržištu koje je vrlo zahtjevno želimo krenuti u razvoj novih proizvoda i usluga i na taj način povećati kvalitetu hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Mi to znamo i možemo i vjerujem kako ćemo u budućnosti surađivati još više i još bolje, poručio je okupljenim poljoprivrednicima Davor Žmegač, član Uprave Petrokemije d.d.

Matija Žulj, direktor Agrivija, istaknuo je kako ga veseli što su s Petrokemijom krenuli u projekt digitalizacije hrvatske poljoprivrede.

>>>Država dijeli 279 milijuna kuna malim poljoprivrednicima, 15.000 eura po poljoprivredniku

- Ako želimo biti konkurentni moramo početi koristiti digitalna rješenja. Digitalizacija je već tu i drago mi je da je Petrokemija to prepoznala, zaključio je Žulj.

- Radim negdje oko 120 hektara i imam dosta problema s papirologijom, pa se nadam da će mi ovaj softver biti od velike pomoći. S Petrokemijom surađujem već dugi niz godina, zadovoljan sam i očekujem još bolju suradnju u budućnosti, kazao je Jurica Cafuk iz Vidovca, koji se na svom OPG – u bavi proizvodnjom varaždinskog zelja.

Razvoj digitalne platforme ePetrokemija nastavit će se predstavljanjem prvog modula koji ćemo premijerno predstaviti na sajmu u Gudovcu, 8. rujna.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

 

18. travanj 2024 11:49