Aktualno
StoryEditor

Petrov podnio ostavku

04. Svibanj 2017.

Nakon dvosatne stanke, sjednica Hrvatskog sabora potrajala je jedva nekoliko minuta u kojima su se dogodili novi politički prevrati. Dosadašnji predsjednik Hrvatskog sabora nije želio čekati da mu se izglasa nepovjerenje, nego je sam podnio ostavku.

>>> UŽIVO: Presudna sjednica Sabora za budućnost Zdravka Marića, Bože Petrova, a možda i Vlade

- Krizu je izazvao premijer Plenković jer je štitio ministra koji je morao znati što se događa u Agrokoru, čime je premijer stao u zaštitu svega što se događalo u kompaniji čije je poslovanje izazvalo potrese u gospodarstvu Hrvatske. Andrej Plenković nema većinsku podršku u Saboru. Ima krnju Vladu, u kojoj nema četiri ministra. Glasovanje o ministru Mariću najtužniji je trenutak u političkoj povijesti Hrvatskog sabora. Želim pokazati odgovornost te podnosim ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog Sabora. Smatram da je jedino rješenje raspisivanje parlametarnih izbora. Hvala na suradnji svim zastupnicima i zastupnicama za vrijeme mojeg predsjedanja. Nastavit ću se i dalje beskompromisno boriti za interese hrvatskih građana, rekao je Božo Petrov.

>> Most zatražio raspuštanje Sabora

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog sabora podnio je u četvrtak ostavku rekavši kako je podnosi zbog zaštite digniteta Sabora i kako bi pokazao maksimalnu odgovornost, dok je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da nema politički legitimitet pa bi najpoštenije rješenje bili novi izbori. Petrov je zahvalio zastupnicima na suradnji tijekom njegova predsjedanja, kao i građanima. "Hvala na povjerenju, nastavit ću se boriti za demokratsko društvo, gdje neće biti kulta velikog vođe, niti će kriminal i korupcija biti dio najvažnijih institucija u Hrvatskoj", poručio je Petrov.

Vladimir Šeks je za N1 televiziju rekao kako saborsku sjednicu treba zaključiti, a novu zakazati nakon lokalnih izbora. - Najuputnije bi bilo da se ova sjednica zaključi i iduća zakaže nakon lokalnih izbora. Vlada funkcionira, Parlament je donio točke koje je trebao donijeti, treba staviti točku na i, kazao je Šeks.

 

16. travanj 2024 22:16