Aktualno
StoryEditor

Peugeot 2008 - Blago osvježenje nakon tri godine na tržištu

16. Srpanj 2016.

Model 2008 prvi je mali SUV u Peugeotovoj ponudi. Rekli bismo ‘prvo pa muško‘ jer je upravo taj model zasjeo na čelo ljestvice najtraženijih vozila u svojem segmentu na europskom tržištu s ukupno 585.000 prodanih primjeraka. I u Hrvatskoj je uspjeh neupitan, a glavni su argumenti atraktivan izgled, kvaliteta i pristupačna cijena.

I novi GT paket Nakon gotovo tri godina na tržištu 2008-ica je blago osvježena. Riječ je o detaljima koji u još više naglašavaju SUV karakter i pojačavaju dojam robusnosti automobila. U kokpitu se i dalje ističe upravljač iznimno malih dimenzija koji podsjeća na karting i pruža nesvakidašnji osjećaj u vožnji.  Vlasnik može odabrati i unutarnji ekran na centralnoj konzoli koji je vrlo praktičan i pregledan. Peugeot 2008 ima dosta mjesta u unutarnjem prostoru i u vozilo se mogu smjestiti i četiri odrasle osobe, a opet ima mjesta i za prtljagu. Nude se već dobro poznata tri paketa opreme Access, Active i Allure, ali od lipnja je u ponudi i novi, GT paket opreme, koji daje naglasak na sportsku notu vozila i u kojem dominira crveno-crna kombinacija. Peugeot 2008 dolazi s dva benzinska motora. Riječ je o modernim agregatima od 1,2 litre koji ovisno o modelu razvijaju 82 ili 110 konja.

Sustav Grip Control Peugeot je već desetljećima poznat kao majstor dizela, pa tako i 2008 nudi kupcima odabir između dizelskih agregata od 75, 100 i čak 120 konja. U sva tri slučaja riječ je o 1,6-litarskom agregatu BlueHdi. Model 2008 ima isključivo pogon na prednje kotače, ali svi motori osim osnovnog benzinca i dizelaša imaju sustav Grip Control, gdje vozač može putem elektronike kontrolirati kotače. Nekoliko je programa u ponudi, od običnog cestovnog, zatim onog za vožnju po snijegu, blatu ili pijesku te potpunog isključivanja ESP-a i ostale elektronike do brzine od 50 km/h. Prodaja novog Peugeota 2008 u Hrvatskoj počela je potkraj lipnja ove godine, cijena osnovnoga benzinskog modela 1.2 Pure Tech 82 KS iznosi 116.292 kune, a početni dizel stoji 124.583 kune. Uz to kod svih ovlaštenih partnera u Hrvatskoj traje i vrlo zanimljiva financijska ponuda gdje se automobil može kupiti na tri rate u 24 mjeseca bez kamata.

19. travanj 2024 21:30