Aktualno
StoryEditor

Pevec se pridružio međunarodnom savezu A.R.E.N.A. za nabavu ‘uradi sam‘ proizvoda

05. Srpanj 2018.

Potpisivanjem ugovora danas je započela službena suradnja tvrtke Pevec i saveza A.R.E.N.A. čime je tvrtka Pevec nakon polugodišnjih pregovora postala članicom međunarodnog udruženja. Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i predsjednik Uprave A.R.E.N.A. Alliancea Michael Baumgardt.

Uprava Peveca očekuje da će pridruživanjem A.R.E.N.A. savezu dobiti konkurentnu prednost kako bi se brže i učinkovitije suočili s tržišnim izazovima pristupajući raznolikijim te sigurnijim izvorima opskrbe i nudeći kvalitetne proizvode svojim potrošačima po nižim cijenama.

- Izuzetna nam je čast što smo danas potpisali ovaj ugovor. Ovim ugovorom Pevec je dobio vrlo jake saveznike i zajedno možemo napraviti velike stvari u budućnosti. Na ovaj način dobivamo nove i sigurne kanale u nabavi tako da našim potrošačima možemo pružiti kvalitetnije i jeftinije proizvode, izjavio je Jurica Lovrinčević te dodao kako će Pevec kroz ovu suradnju povećati profit tvrtke te najavio otvaranje još centara na hrvatskom tržištu.

>>>Pevec u Bjelovaru otvorio trgovački centar vrijedan 30 milijuna kuna

A.R.E.N.A je internacionalno udruženje za nabavu proizvoda iz ‘uradi sam‘ segmenta i povezuje vodeće europske trgovce u tom segmentu, a to su Bricomarche u Francuskoj i Portugalu, Hagebau u Njemačkoj, Jumbo u Švicarskoj, Bricofer u Italiji, Dedeman u Rumunjskoj, Bauventer u Rusiji i od danas Pevec u Hrvatskoj.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i predsjednik Uprave A.R.E.N.A. Alliancea Michael Baumgardt koji je istaknuo važnost Peveca u udruženju zbog dobre geografske rapoređenosti koja pruža dobru poziciju za upravljanjem njihovim poslovanjem.

- Drago nam je da smo danas ovim potpisivanjem ugovora pridružili još jedno značajno poduzeće A.R.E.N.A. savezu jer nam je stalo do toga da su nam zastupljene sve regije, a u ovom djelu južne Europe nedostajao nam je jedan partner. Pevec nas je uvjerio da je jedno jako poduzeće pred kojim je uspješna budućnost i vrijedan je partner u našem udruženju.

>>>Pevec iduće godine otvara poslovni centar u Vukovaru

Tvrtka Pevec kroz savez nabavljat će više tisuća proizvoda za opskrbu svojih maloprodajnih centara. To su proizvodi sve za dom, odnosno ‘uradi sam‘ segment, dio za vrt i dio asortimana za dom i dizajn.

Pevec uz sadašnja 23 prodajna centra planira do kraja godine otvoriti i prodajne centre u Samoboru i Vukovaru. Strategija Peveca je da svake godine otvara na hrvatskom tržištu dva do tri centra kako bi kroz sljedećih nekoliko godina zaokružili potrebe tržišta, rekao je Lovrinčević.

18. travanj 2024 03:31