Aktualno
StoryEditor

Philip Morris International nastavlja s ulaganjima u bezdimne proizvode

30. Lipanj 2017.

Philip Morris International (PMI) planira uložiti oko 320 milijuna dolara u novo ‘high-tech‘ postrojenje u Dresdenu u Njemačkoj, u kojem će proizvoditi HEETS, duhanske umetke koji se koriste s elektronskim uređajem za grijanje duhana IQOS. Izgradnja objekta od 80.000 m2 trebala bi započeti krajem 2017. godine, a očekuje se da će novo postrojenje s radom započeti 2019. godine te pritom otvoriti novih 500 radnih mjesta.

Istovremeno, PMI će uložiti i dodatnih 500 milijuna eura u svoje prvo postrojenje za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Crespellanu pored Bologne u Italiji za povećanje proizvodnih kapaciteta, a sve kako bi se zadovoljila potražnja odraslih pušača za ovim proizvodom.

Ciljevi

Nastavljanjem ulaganja, PMI širi  popis zemalja u kojima proizvodi svoje duhanske proizvode za IQOS. Uz to, PMI je nedavno najavio i prenamjenu svojeg postojećeg postrojenja u Grčkoj. Do kraja 2018. godine kompanija planira ostvariti ukupnu godišnju proizvodnju duhanskih umetaka za grijanje (HEETS) do otprilike 100 milijardi jedinica. IQOS je jedna od četiri platforme znanstveno potkrijepljenih proizvoda koji ne proizvode dim i koje PMI razvija kako bi odgovorio na potrebu odraslih pušača za boljim alternativama cigaretama.

IQOS i HEETS dostupni su odraslim pušačima u Italiji od studenog 2014., a u Njemačkoj od lipnja 2016. godine, nakon pilot komercijalizacija u Milanu, odnosnou Münchenu, Frankfurtu i Berlinu. IQOS je trenutno dostupan u ključnim gradovima na više od 25 tržišta diljem svijeta.

- Već je preko 2 milijuna ljudi diljem svijeta prestalo pušiti cigarete i prebacilo se na IQOS, a znamo da je to tek početak. U potpunosti smo predani udovoljiti zahtjevima pušača za potencijalno manje štetnim alternativama cigaretama, poput IQOS-a, izjavio je André Calantzopoulos, izvršni direktor PMI.

>>>Fagerström: Duhanske proizvode trebalo bi oporezivati u skladu s njihovom štetnosti

- Europa je postala čvorište PMI-jevog istraživanja, razvoja i ulaganja u bolje alternative cigaretama. Ova ulaganja dokazuju našu predanost, odlučnost i snažne napore da PMI viziju budućnosti bez dima cigareta što prije pretvorimo u stvarnost, dodao je Frederic de Wilde, predsjednik PMI EU regije.

Od 2008. godine, PMI je zaposlio više od 400 znanstvenika i stručnjaka te uložio više od tri milijarde dolara u istraživanje, razvoj proizvoda i znanstvenu potvrdu za bezdimne proizvode. Kompanija otvoreno dijeli svoje znanstvene metodologije i nalaze radi neovisne recenzije i verifikacije. Uz to, od 2011. godine kompanija je objavila više od 200 znanstvenih radova i članaka. Rezultati znanstvenih istraživanja koje je PMI proveo do danas ukazuju na vjerojatnost kakoIQOS smanjuje rizik od štetnosti u usporedbi s pušenjem cigareta, te da je bolji izbor za one koji bi inače nastavili pušiti.

Ukratko o kompaniji Philip Morris International (PMI)

PMI je vodeća međunarodna duhanska kompanija koja proizvodi šest od 15 najpoznatijih brendova i proizvoda koji se prodaju na više od 180 tržišta. Uz proizvodnju i prodaju cigareta, uključujući i najprodavaniji internacionalni brend na svijetu Marlboro te drugih duhanskih proizvoda, PMI je uključen u razvoj i komercijalizaciju proizvoda sa smanjenim rizikom (Reduced-Risk Products - RRP). RRP je termin koji koristimo za proizvode koji imaju, ili mogu imati, ili imaju potencijal smanjene štetnosti za pušače koji se prebace na ove proizvode umjesto da nastave pušiti. Kroz multidisciplinarni pristup u razvoju proizvoda, vrhunska postrojenja i vodeću znanstvenu potkrijepljenost u industriji, PMI želi pružiti RRP asortimankoji odgovara širokom spektru preferencija odraslih pušača te rigoroznim regulatornim zahtjevima. Za više informacija, posjetite www.pmi.com te www.pmiscience.com.

 

15. travanj 2024 17:28