Aktualno
StoryEditor

Pipunić povećava božićnice: Ono što bismo platili državi, isplatit ćemo radnicima

14. Studeni 2018.

Jedan od najvećih privatnih poslodavaca u Slavoniji i Baranji Marko Pipunić, koji u svojoj Žito grupi zapošljava 1650 osoba, sukladno novoj odluci Vlade o većem neoporezivom pragu za nagrade radnika, isplatit će svojim djelatnicima veće božićnice.

>>> Jelčić: Povećanje neoporezivog dijela 13. plaće odlična je vijest za poduzetnike

- Pozdravljam tu odluku Vlade i mislim da ju je trebalo donijeti još prije pet godina. Nismo još u Žitu o tome razgovarali, ali već sada mogu reći kako ćemo nakon te Vladine odluke o povećanju neoporezivog dijela iznosa za nagrade zaposlenicima do 7500 kuna sigurno povećati božićnicu. Mislim da smo do sada već dosegnuli onaj iznos od 2500 kuna. Lani smo zaposlenicima isplatili za Uskrs, regres i božićnicu iznos viši od 2500 kuna. Mislim da je ukupno bilo četiri tisuće kuna. Sada će nam tu isplatu olakšati činjenica da će biti riječ o neoporezivom iznosu. Ne mogu govoriti o točnom iznosu koji će dobiti svaki radnik, ali mogu reći da će sigurno biti veći nego što smo ga donedavno planirali ili, točnije, ono što bismo platili državi, isplatit ćemo našim radnicima - kazao je Pipunić Glasu Slavonije.

>>>Božićnice prije Božića: Mlinar će radnicima od iduće godine isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću

Pojasnio je kako će vjerojatno odluka o iznosu božićnice biti donesena na razini grupe, neovisno o tome kako je poslovala pojedina tvrtka.

Budući da je mnogo poslodavaca poslovne planove o isplati regresa i božićnice u ukupnom iznosu od 2500 kuna izradilo još krajem prošle godine, njihovi radnici ne bi se trebali nadati povećanjima u ovoj godini, ali u sljedećoj se već najavljuju željene promjene.

16. travanj 2024 23:19