Aktualno
StoryEditor

Plenković koalicijskim partnerima predstavlja prijedlog rekonstrukcije Vlade

22. Svibanj 2018.

Predstavnicima stranaka vladajuće većine na sastanku u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković predstavlja prijedlog rekonstrukcije Vlade nakon što je Martina Dalić podnijela ostavku na dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva zbog afere Hotmail. Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat.

Vodeći ljudi stranaka vladajuće većine novinarima ispred Banskih dvora potvrdili su prije sastanka da će premijerov prijedlog dobiti njihovu potporu.

Darko Horvat: Politika je utakmica na duge staze

Darko Horvat koji je predložen za obnašanje funkcije ministra gospodarstva rekao je da je spreman za novi izazov. Upitan kakvu suradnju očekuje s predsjednikom HNS-a i bivšim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom s kojim je svojedobno imao nesuglasice, Horvat je potvrdio da se njih dvojica možda u nekim stvarima ne slažu. "Međutim, to ne znači da ne možemo dobro surađivati, ako se neka naša razmišljanja ili usklade ili promijene", dodao je.

>>> Horvat će s Plenkovićem predložiti prve gospodarske korake, nada se rezultatima

Upitan osjeća li se dijelom desne struje u HDZ-u odgovorio je da "ako danas Međimurca ili Istrijana nazovete desnom strujom - slatko ću vam se nasmijati".

Ponovio je da ga je poziv premijera malo iznenadio jer u zadnje dvije godine nije bilo intenzivne komunikacije, pogotovo u resoru gospodarstva. Upitan što je presudilo, rekao je da sad neće spekulirati i da je politika utakmica na duge staze te da treba biti strpljiv i stvari dođu na svoje mjesto. Odbio je odgovoriti na pitanje o Agrokoru, Ini i Petrokemiji, dok ne bude izglasan za ministra gospodarstva. Bit će vremena idući tjedan za konkretne razgovore, ali morate mi dati vremena da komuniciram trenutnu situaciju u svim tim "vrućim krumpirima".

Odbio je i odgovoriti i na upit o aferi "Hotmail" kazavši da ta afera  možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan.

Saborsko glasovanje o novom ministru te o potpredsjedniku Vlade trebalo bi, prema najavama, biti u petak.

24. travanj 2024 08:11