Aktualno
StoryEditor

Plenković najavio Digitalnu strategiju, uključivanje RH u europsko jedinstveno digitalno tržište

23. Ožujak 2018.

Digitalne vještine pokretač su gospodarskog rasta u Europi, a sveobuhvatna digitalna strategija trebala bi uspješnije uključiti Hrvatsku u europsko jedinstveno digitalno tržište, rekli su u petak premijer Andrej Plenković i povjerenica Europske komisije za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel.

Kako je priopćeno iz vladina ureda premijer je razgovarao u petak u Banskim dvorima s povjerenicom Gabriel koja je istaknula da su "digitalne vještine pokretač  gospodarskog rasta u Europi".

>>>Štefanić: Jedinstveno digitalno tržište stvorilo bi 415 milijardi eura nove vrijednosti

Pohvalila je pritom ranije u petak održani dijalog s građanima na temu "Digitalna budućnost Europe". 

Hrvatska vlada je svjesna važnosti digitalnog društva, rekao je Plenković i najavio skoro donošenje sveobuhvatne Digitalne strategije što će omogućiti i uspješnije uključivanje Hrvatske u europsko jedinstveno digitalno tržište.

Gabriel je pozdravila nastojanja Hrvatske za jačim uključivanjem u europsko jedinstveno digitalno tržište i ocijenila da je pritom važno digitalnu transformaciju omogućiti i poduzetnicima.

>>>Divjak pozdravila početak ‘digitalnog opismenjavanja nacije’

Jedan od ključnih prioriteta hrvatske vlade je digitalizacija javne uprave, a u tu svrhu pripremljeni su brojni projekti koji će uskoro biti realizirani, istaknuo je Plenković.

Rekao je da je o tome razgovarao s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za jedinstveno digitalno tržište Andrusom Ansipom koji je nedavno posjetio Zagreb, rekao je Plenković.

19. travanj 2024 01:23