Aktualno
StoryEditor

Plenković: Odgovorno postupamo s Agrokorom, iako u kakofoniji komentara ‘štitimo‘ pa ‘otimamo‘

05. Listopad 2017.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da se Vlada u vezi krize u Agrokoru vodi s dva temeljna načela - očuvanja stabilnosti hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava te sve radi vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu.

Kako je istaknuo na početku sjednice Vlade, na zahtjev potpredsjednice Vlade Martine Dalić dao je nalog da odgovarajuće službe verificiraju koresponenciju koja je išla elektroničkom poštom. Nadležna državna tijela su nakon obavljenih pregleda izvijestila da "nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora".

>>>Pregledom e-pošte Martine Dalić nisu pronađene ‘kasnonoćne prijetnje’ Ivici Todoriću

- Nikakvih prijetnji sa strane potpredsjednice Vlade ni prema vlasniku niti prema članovima Uprave Agrokora nije bilo, istaknuo je premijer.

Stabilnost gospodarstva i financijskog sustava

Također, kazao je da je Vlada u tom procesu vođena s dva temeljna načela, a prvi je očuvanje stabilnost hrvatskog gospodarstva i našeg financijskog sustava.

- Mi smo ti koji smo svojih pothvatima spriječili gubitak radnih mjesta, spriječili negativni domino efekt i lančane reakcije među brojnim gospodarskim subjektima vezanima za koncern Agrokor, mi smo ti koji smo svojim potezima osigurali najbolju turističku sezonu u povijesti moderne Hrvatske i mi smo ti koji zakonito i u skladu s Ustavom poduzimamo sve kako bismo omogućili kvalitetno restrukturiranje kompanije, kazao je premijer.

Poručio je i da Vlada ni na koji način ne utječe na rad policije, DORH-a niti na aktivnosti pravosuđa.

>>>Miodrag Šajatović: Agrokor – Obratiti pozornost na igrače koji nemaju loptu

- Imamo vrlo jasnu liniju djelovanja, nje se držimo, ne mijenjamo stavove kao neki drugi akteri i političke stranke, sukladno tome što izađe u nekoliko medija, pa smo onda jedno vrijeme na meti kao da nekoga štitimo, a nakon toga smo pod navodnicima otimači, kazao je Plenković.

Istaknuo je i da sve što rade, rade vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu.

- U kakofoniji komentara ne bi bilo dobro da izgubimo iz vida bitno od nebitnoga i istinito od neistinitog, zaključio je Plenković.

25. travanj 2024 07:37