Aktualno
StoryEditor

Plenković opet angažirao Kopala, sprema li se za prijevremene izbore?

10. Rujan 2018.

Robert Kopal, bivši državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i bivši savjetnik premijera Andreja Plenkovića, opet savjetuje predsjednika Vlade, zbog čega se N1 pita je li to još jedan od mogućih znakova da se Plenković ipak sprema na prijevremene izbore.

>>>‘Challenge the Future’: Trodnevna Combis konferencija započela analizom socijalnih mreža

- Ako je potrebno, uvijek sam spreman pomoći, kaže Kopal, no tvrdi da s Plenkovićem nije razgovarao o prijevremenim izborima.

Tko je Kopal?

Radi se o bivšem analitičaru SOA-e, POA-e i MUP-a, stručnjaku za pitanja nacionalne sigurnosti te za baratanje i analizu podacima u različitim, često najsuvremenijim oblicima, piše T-portal. Kao i drugim kolegama iz branše, u službenoj biografiji može mu se pronaći niz naoko nevezanih referenci: on je znanstveni suradnik, profesor i prodekan za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra, voditelj diplomskog studija Digitalni marketing, zatim čest gost - predavač na raznim visokim školama u Hrvatskoj i inozemstvu, autor i koautor brojnih knjiga i stručnih i znanstvenih radova.

Kopal je na osobni zahtjev na zatvorenoj sjednici Vlade razriješen s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova 31. kolovoza 2018. godine, a ni dva tjedna kasnije javnost je saznala da je postao savjetnik za nacionalnu sigurnost premijera Andreja Plenkovića.

>>>Brend previše doživljavamo kao komunikaciju, zaboravljamo da je to imovina tvrtke

No isto tako nije rijetko da savjetnici odlaze iz državne službe da bi iste usluge koje su radili u sklopu plaće naplaćivali bivšem poslodavcu kao privatnici. Sjetimo se primjera Ratka Mačeka, koji o svojim iskustvima čak piše knjige, te tvrdi da mu posao cvjeta.

Jedan od posebnih savjetnika vlasti bio je i Krešimir Macan, vlasnik Manjgure, koji je savjetovao Todorića, Račana, Keruma, Josipovića...


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. travanj 2024 22:19