Aktualno
StoryEditor

Plenković: Oporba je planirala udariti preko Mosta, Vlada je pokazala da se bez njih može

14. Svibanj 2017.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u subotu navečer je u Korčuli podržao HDZ-ove kandidate na izborima u Gradu Korčuli gdje izlaze s koalicijskim partnerima HSS-om, HSP AS i HSLS-om, te kandidate za Dubrovačko-neretvansku županiju, pozvao je na jedinstvo i političku zrelost, te istaknuo kako ulazimo s političkom stabilnošću u zemlji iako se mnogi trude destabilizirati i Vladu i neke njezine ministre.

Plenković je naglasio da su lokalni izbori (tag) dobra provjera za parlamentarne izbore.  Stoga vas pozivan na jedinstvo, političku zrelost i potporu svim našim kandidatima i listama, poručio je, istaknuvši vjerodostojnost kao glavnu odliku u odabira lista HDZ-a i programa kojeg će realizirati.

>>>Miletić: IDS za suradnju sa SDP-om, ali se ‘iskorak u desno ne smije ponoviti’

"Ulazimo s političkom stabilnošću u zemlji iako se mnogi trude destabilizirati i Vladu i neke njezine ministre. No to se neće dogoditi. Ulazimo s gospodarskim rastom i nisu slučajno rejting agencije dale Hrvatskoj bolje ocjene", rekao je Plenković.  Osvrnuvši se na situaciju u Agrokoru napomenuo je kako  zakonodavstvo nema alat za scenarije poput ovog.

>>>Most lansirao vodu ‘Nemamo Gazdu’

Plenković je također naglasio kako je oporba  planirala preko Mostovih ministara zadati udarac hrvatskoj Vladi, no, Vlada je pokazala da se bez njih može.

>>>Bernardić: Ovo je Vlada krupnih interesa i uvoznih lobija a ne interesa građana

Vlada je i za situaciju s Agrokorom i ministrom financija Zdravkom Marićem  pokazala odgovornost, rekao je premijer Plenkoivć, podsjetivši kako  nije samo riječ o jednoj tvrtki nego o  cijelom hrvatskom gospodarstvu.

Fabris zahvalio na potpori

Uz Andreja Plenkovića u Korčuli su bili bili predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Frano Matušić državni tajnik u Ministarstvu turizma i Dubrovačko-neretvanski župan i kandidat za novi mandat Nikola Dobroslavić.

>>>Esih: Više se ne može tvrditi da alternativa ne postoji

Korčulanski gradonačelnik i HDZ-ov kandidat za novi mandata Andrija Fabris zahvalio se predsjedniku HDZ i stranačkim kolegama na potpori njemu i koalicijskim partnerima. Iznio je podatke koliko su korčulansko Gradsko vijeće i  gradska uprava učinila u prethodnom dvogodišnjem razdoblju, predstavivši  i značajne projekte za slijedećih četiri godine.

Predstavio se i Joško Cebalo, dosadašnji predsjednik Gradsko vijeće Korčule i kandidat za zamjenika župana.

Branko Bačić rekao je kako je uvjeren da s tako kvalitetnim ljudima mogu ponoviti i dobiti izbore u Gradu Korčuli, na otoku i Dubrovačko-neretvanskoj županije. HDZ ima odlične kandidate i liste,  rekao je, spomenuvši uspješna dva mandata Nikole Dobroslavića i treću kandidaturu za župana. Naglasio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija u korištenju EU fondova i privlačenju ulaganja, u čemu Korčula prednjači.

19. travanj 2024 09:32