Aktualno
StoryEditor

Plenković: Pronalazak strateškog partnera u Uljaniku jamči očuvanje radnih mjesta

11. Travanj 2018.

Ključno je pitanje da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova, poručio je premijer Andrej Plenković sa saborskog aktualnog prijepodneva, na navod Mostove zastupnice Ines Strenja Linić da je podnesena kaznena prijava protiv odgovornih u Uljaniku.

>>> Danko Končar: Brodotrogir ulazi u sastav Uljanika, neće biti klasičnog otpuštanja

Dobila sam kopiju prijave, a dostavljena je i vama na znanje, anonimna kaznena prijava govori o osnovanoj sumnji na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno o malverzacijama u poslovanju, vođenju poslovnih knjiga i nepravilnosti u postupku restrukturiranja, rekla je zastupnica, napominjući da o tome piše jedan dnevni list.

Nemam saznanja odakle anonimna prijava i što piše u novinskom članku, uzvratio je premijer i istaknuo kako hrvatska država proteklih godina ulaže i financijska sredstva, daje stručnu pomoć i znanje kako bi se riješilo pitanje hrvatske brodogradnje.

Kad je riječ o Uljaniku, vodili smo dijalog s Upravom, oni su u stalnoj komunikaciji s nadležnom ministricom, dolazili su više puta, no ključno je da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova, rekao je Plenković.

Poručio je kako je odgovornost prije svega na Upravi, no da će Vlada pomoći proces pronalaska strateškog partnera, nova ulaganja i nove narudžbe te opstanak radnih mjesta u Uljaniku i slijedom toga u 3. maju.

>>> Debeljak: Brodosplit predao ‘jako, jako vrijednu’ ponudu za Uljanik

Za to su zainteresirane i županije Istarska i Primorsko-goranska, gradonačelnici Pule, Rijeke, rekao je premijer i naglasio kako će bez pravih strateških partnera biti teško održavati situaciju koja je danas, a toga su, kaže, svjesni u Vladi, Uprava, zaposlenici.

Ministar prometa Oleg Butković najavio je kako bi ove godine trebao biti gotov most preko rijeke Korane kod Veljna i pristupna cesta.

Vrijednost mosta je oko pet milijuna kuna, izvedeno je oko 40 posto radova, zbog lošeg vremena se do sada nije moglo raditi, no radovi će se sada nastaviti, odgovorio je ministar Borisu Miloševiću (SDSS), koji je problematizirao ulaganje u prometnu infrastrukturu u područjima posebne državne skrbi, pa i činjenicu da kod Veljuna građani četiri godine čekaju most preko Korane, koji je poplava odnijela 2014. godine.

20. travanj 2024 11:30