Korona i biznis
28. travanj 2017.

Plenković razriješio Kovačića ‘na zahtjev‘

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je u petak Ivana Kovačića s dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, nakon što je Kovačić to od njega sam zatražio u telefonskom razgovoru, priopćila je Vlada. Dodaje se da je premijer Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića koje stupa na snagu danom donošenja.

>>>Petrov: Mostovi ministri podnijet će danas ostavke

Na telefonskoj sjednici Vlade u petak donesno je mnogo odluka o razrješenjima i imenovanjima.

Razriješeni su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

>>>HDZ neće tako lako složiti novu većinu

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave. Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova, a Darko Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

>>Šprlje tvrdi da je glasovanjem po savjesti dirnuo u ‘osinje gnijezdo’, ali i da bi to ponovio

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darka Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Krizu Vlade pratite na Lideru (tag)