04. svibanj 2018.

Plenković: Sjednicom u Splitu Vlada šalje ‘snažnu projektnu i financijsku poruku‘

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u petak da Vlada na sjednici u Splitu donosi odluke o nizu projekata značajnih za taj grad i Splitsko-dalmatinsku županiju, u vrijednosti gotovo dvije milijarde kuna, što je snažna projektna i financijska poruka tom području.

Premijer je na početku sjednice istaknuo da će se danas u Splitu potpisati ugovori vrijedni preko 400 milijuna kuna, te da će kroz brojne projekte, o kojima će Vlada također donijeti odluku, u to područje ukupno biti uloženo gotovo dvije milijarde kuna,

>>>Žalac: Splićani ne moraju strahovati da će ‘ponovno biti izvarani’, projekti odmah idu u realizaciju

Sjednica Vlade u Splitu održava se uoči blagdana sv. Dujma, a većinom je posvećena razvoju Grada i Splitsko-dalmatinske županije,

- Sve što radimo, radimo u duhu partnerstva i suradnje, rekao je Plenković i podsjetio da je to već peta sjednica Vlade za njegova mandata koja se održava izvan Zagreba.

Na sjednici u splitskoj Banovini bili su svi članovi Vlade, saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije, a kao domaćini na početku sjednice nazočnima su se obratili župan Blaženko Boban (HDZ) i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ), koji su ocijenili da će ova sjednica biti točka preokreta i jamstvo za razvoj tog prostora, kako bi postao motor razvoja za južnu Hrvatsku.

>>>Boban: Splitsko-dalmatinska županija izdvaja 35 milijuna kuna za gospodarstvo i radna mjesta

- Vlada zasjeda u Splitu nakon punih 14 godina, rekao je Boban najavljujući velike prometne infrastrukturne županijske projekte, poput tunela kroz Kozjak i tunela Ravča - Drvenik, te brze ceste Zagvozd - Imotski i Dugopolje - Sinj.

Kao glavni cilj najavio je projekt održivog turizma, produžetka turističke sezone i povezivanje Zagore s priobaljem. Uoči blagdana Sv. Dujma u splitskom HNK-u je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.