24. travanj 2017.

Plenković: Upijanje 10,67 milijardi eura iz EU fondova obveza i izazov

https://www.youtube.com/watch?v=mVqJuPUeNbs

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je izjavio da 10,67 milijardi eura koje Hrvatskoj stoje na raspolaganju iz EU fondova predstavljaju obvezu, izazov i zadaću svih da se ta sredstva povuku, apsorbiraju, iskoriste i provedu u konkretne projekte.

‘Tjedan EU fondova‘

Govoreći na otvaranju manifestacije ‘Tjedan EU fondova‘, premijer je izrazio nadu da će se u godinama koje slijede brže i učinkovitije koristiti ta sredstva, a Vlada će učiniti sve da pritom budemo brži i učinkovitiji.

>>>Ministar Dobrović opovrgnuo kašnjenja s EU projektima i sukob sa Žalac

Po riječima ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, Hrvatska je lani iz EU-a povukla 6,3 milijarde kuna, dok je u EU proračun uplatila 3,3 milijarde te je tako u 2016. bila po prvi put u velikoj neto dobiti.

- Na dobrom smo putu, ali možemo i bolje, poručila je Žalac, dodavši da se ove godine planiraju ugovoriti projekti vrijedni 13 milijardi kuna.

‘Tjedan EU fondova‘ održava se do 28. travnja, a tom manifestacijom želi se potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fodnova i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.