Aktualno
StoryEditor

Plišani medvjedići dodani arsenalu estonske policije

29. Travanj 2017.

Estonska policija uskoro će u svojim patrolnim vozilima imati plišane medvjediće koji će poslužiti da se utješe djeca nakon automobilskih i ostalih nesreća ili drugih uznemirujućih situacija, rekao je za Reuters organizator humanitarnog projekta Traumamommik (Plišani medvjedić za utjehu).

U sklopu plana pokrenutog uz Dan djeteta koji se u Estoniji obilježava 1. lipnja, u stotinjak patrolnih policijskih vozila odsad će se nalaziti plišani medvjedići, a neće ih nedostajati ni u policijskim postajama.

>>>Talijanska policija dobila novi Lamborghini Huracan

-Nadamo se da će nam medvjedići pomoći da utješimo istraumatiziranu djecu, da će im malo popraviti raspoloženje i pružiti potporu koja im je u takvim situacijama neophodno potrebna, rekao je organizator akcije, dvadesetpetogodišnji Kaur Vahtrik, objasnivši da je na ideju došao nakon što je dijete jednog od njegovih prijatelja doživjelo nesreću.

Po podacima estonske policije svake godine u automobilskim nesrećama strada oko 200 djece.

Plišani medvjedići koristit će se i u policijskim postajama za druge situacije, poput obiteljskog nasilja, rekla je policijska načelnica Lea Barenson, dodavši da je u planu kupnja oko 1000 medvjedića.

25. travanj 2024 16:58