Aktualno
StoryEditor

Pločama 4,3 milijuna bespovratnih kuna iz EU za gradnju reciklažnog dvorišta

22. Prosinac 2017.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstićević potpisali su u petak Ugovor o dodjeli 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama, priopćilo je to ministarstvo.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta, najavljuju, unaprijedit će se sustav gospodarenja otpadom na području Ploča, doprinijet će povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju odlaganja na odlagališta.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 5,1 milijun kuna, a projekt se sufinancira kroz Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija‘ s 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova.

>>>Ćorić o gospodarenju otpadom: Daleko smo od zacrtanih ciljeva, čeka nas izazovno razdoblje

Ministar Ćorić istaknuo je da potpisivanjem Ugovora u Pločama nastavljaju seriju uspješnih dovršenja postupaka prijava za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta.

- Ministarstvo je do sada zaprimilo 67 prijava, od čega su 43 projekta odobrena za sufinanciranje, dok se ostali još obrađuju. Drago mi je da danas možemo i službeno dovršiti ovaj uspješan proces aplikacije Grada Ploča na naš javni poziv za sufinanciranje reciklažnih dvorišta. Vjerujem da krećete i s daljnjim aktivnostima kojima ćete doprinijeti učinkovitom gospodarenju komunalnim otpadom na području grada, rekao je Ćorić.

Naglasio je kako je kroz javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj ukupno dostupno 214,5 milijuna kuna.

- Sredstva su na raspolaganju te očekujem da ovu uspješnu priču proširimo i na ostale jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, poručio je ministar.

20. travanj 2024 16:12