Aktualno
StoryEditor

Po dividendu HT-a u iduća dva tjedna

24. Travanj 2018.

Tko želi dividendu HT-a, neka dionice kupuje do ponedjeljka 7. svibnja. Naime, svi dioničari koji 9. svibnja u sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) budu upisani kao dioničari HT-a imaju pravo na šest kuna po dionici. Budući da SKDD-u treba dva dana za knjiženje transakcija s jednog vlasnika na drugog, zato postoji vremenski razmak.

Toliko će dioničarima, naime, prema odluci Glavne skupštine HT-a biti isplaćeno. Ukupno je riječ o 490 milijuna kuna koji će se raspodijeliti vlasnicima HT-am od čega 250,6 milijuna kuna odlazi većinskom vlasniku Deutsche Telekomu.

>>> Prihodi HT-a lani porasli 11 posto, neto dobit pala 7,5 posto

Od ukupne neto dobiti HT-a iz 2017. godine od 841,3 milijuna kuna, ostatak od 351,2 milijuna kuna bit će raspoređen u zadržanu dobit. A pogleda li se godišnje, nekonsolidirano, izvješće HT-a, može se primijetiti da na toj stavci već postoji nešto više od milijardu kuna. Naime, u godišnjem izvještaju HT-a, piše kako je zadržana dobit na kraju 2017. bila 1,02 milijarde kuna, a godinu prije 633 milijuna kuna.

Istodobno, HT ‘bilda‘ količinu gotovine u svojoj bilanci, Prema tom istom izvještaju  ima 3,15 milijardi kuna keša. A sve o tome i što HT i najveće kompanije u Hrvatskoj rade s gotovinom i koliko je imaju, možete pročitati u novom broju Lidera.

20. travanj 2024 15:39