Aktualno
StoryEditor

Počela Liderova konferencija o izvozu - Izvoz zaslužuje biti vijest!

03. Srpanj 2018.

U organizaciji Lidera počela je 5. konferencija o izvozu Pametni znaju čemu služi izvoz koja se održava u Panorama Zagreb Hotelu. U uvodnom dijelu konferencije glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović istaknuo je važnost  izvoza za rast BDP-a.

- Osnovna potrošnja, državna potrošnja, investicije i izvoz su generatori rasta BDP-a koji može doći do stope od pet posto samo uz izvoz robe dodane vrijednosti čime bi se omogućila plaća veća od 1000 eura što bi pozitivno utjecalo na demografiju- rekao je Šajatović te istaknuo da je Lider prije šest godina osnovao Klub izvoznika Lidera, a prije dvije godine krenuo u akciju Lider invest - izbor najboljih investicija namijenjenih izvozu.

>>>Danas u Hrvatskoj – Liderova konferencija o izvozu

Sada slijedi nova akcija - Izvoz zaslužuje biti vijest – s ciljem da vijesti o uspjesima izvoznika dobiju isti medijski prostor kao i one iz turizma jer turizam zarađuje godišnje devet milijardi eura, a izvoz 14 milijardi eura. Vetropack će, primjerice u tri mjeseca iduće godine izvesti 100 milijuna staklenih boca, Spider grupa je ove godine izvezla prvi kamion kamilice u Keniju, DIV je isporučio 1000 tona vijaka u JAR - naveo je Šajatović te istaknuo da će Lider nastojati s kolegama iz drugih medija promovirati ovakve vijesti da dobiju isti status u medijima kao vijesti o turizmu.

Konferencija je nastavljena izlaganjem Gordija Sušića, direktor Direkcije za ekonomske analize HNB-a, o utjecaju protekcionizma na izvoznike koji se osvrnuo na utjecaj SAD-a na svjetsko tržište.

24. travanj 2024 22:43