Aktualno
StoryEditor

Početkom srpnja bit će izabran savjetnik za naplatu cestarina, u užem izboru EY i IDOM

05. Lipanj 2018.

Početkom srpnja trebao bi biti odabran savjetnik za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon otvaranja ponuda zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanja Hrvatska i Njemačka te španjolskog IDOM Consultinga.

Vrijednost financijske ponude zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanja je nešto viša od 1,1 milijun eura, dok je ponuda španjolskog IDOM Consultinga ‘teška‘ oko 875,5 tisuća eura, iznose iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Odabir savjetnika za izradu studije provodi se uz suglasnost Svjetske banke te sukladno proceduri QCBS ("Quality and Cost Based Selection") vrednovanja, koja se sastoji od osam koraka.

>>>Četiri ponude za studiju o elektronskoj naplati cestarina

- Konačni odabir savjetnika za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, koji se provodi u sklopu Projekta modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora RH, očekuje se početkom srpnja, poručuju iz MMPI-ja.

Otvaranjem financijskih ponuda nastavljen je proces izbora savjetnika za tu studiju, nakon što su početkom travnja u Ministarstvu otvorene ukupno pristigle četiri ponude, kada je najavljen drugi krug natječaja.

Od pristigle četiri ponude - zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanje Hrvatska i Njemačka, MultiContract Consultinga iz Madžarske, IDOM Consultinga iz Španjolske te CGI Czech Republic iz Češke Republike - u ponedjeljak su u Ministarstvu otvorene financijske ponude dvaju od tih ponuditelja, jer su, kako kažu iz Ministarstva, utvrdili da ta dva ponuditelja zadovoljavaju tehničke uvjete.

>>>Ljetna cestarina ove godine ranije – od 15. lipnja

- Nakon završene ocjene tehničkih ponuda u kojima je utvrđeno da dva ponuditelja zadovoljavaju tehničke uvjete, povjerenstvo je provelo drugi krug u kojem je izvršeno javno otvaranje financijskih ponuda zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka te ponuditelja IDOM Consulting iz Španjolske. Oba su ponudila projektne timove sastavljene od domaćih i stranih stručnjaka, napominju iz Ministarstva.

24. travanj 2024 12:50