Aktualno
StoryEditor

Podignuta optužnica protiv direktora Skladgradnje; više od godinu dana nije isplaćivao plaće

06. Lipanj 2018.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv muškarca (54), trgovačkog društva iz Splita i hrvatske državljanke (56) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neisplate plaća, objavljeno je na stranicama DORH-a, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Slavenu Žužulu i njegovoj tvrtki "Skladgradnji".

>>> Porezna: Plaće u Hrvatskoj ne isplaćuje 937 poslodavaca

Na teret mu se stavlja da je od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. godine kao jedini osnivač i predsjednik uprave trgovačkog društva, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike. U optužnici se navodi i da ga se tereti da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. godine nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za djelatnike kluba RNK "Split", te da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost pravne osobe.

>>> Direktor optužen zbog neisplate plaća 

Trećeokrivljena je njegova referentica za računovodstvo i financije (56) kojoj se stavlja na teret da je od srpnja do studenog 2016. godine kao zaposlenica drugog društva ovlaštena u ime tog društva sastavljati nadležnom uredu porezne uprave predavati JOPPD obrasce za zaposlenike ovog društva, unijela neistinite podatke o isplati plaća, navodi se u optužnici. Okrivljenica je u navedene obrasce unijela neistinite podatke o isplati plaća za mjesece srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni 2016. godine koje je predala uredu porezne uprave, iako je znala da plaće zaposlenicima za navedeno razdoblje nisu isplaćene.

20. travanj 2024 12:58