Aktualno
StoryEditor

Poduzetnicima 7,5 milijuna kuna za brendiranje Znakovima kvalitete HGK

08. Kolovoz 2018.

Hrvatska gospodarska komora potpisala je Sporazum s Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i obrta o zajedničkoj provedbi projektnog prijedloga Znakovi kvalitete za dodjelu bespovratnih potpora Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti 7,5 milijuna kuna za razdoblje do 2020. godine mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP).

>>>Rukavina Halilagić: Korisnici bespovratnih sredstava iz godine u godinu ponavljaju iste nepravilnosti

- Cilj je ovog projekta povećati prepoznatljivost proizvoda i usluga na tržištu, što pridonosi povećanju prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti samog poduzeća. Znakovi kvalitete pridonijet će stvaranju dodane vrijednosti za proizvod ili uslugu, a ujedno i stvaranju prepoznatljivosti ukupnog identiteta kvalitetnih hrvatskih proizvoda na zajedničkom i svjetskom tržištu, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Javni Poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava objavljen je 13. srpnja, a po jednom projektu maksimalan iznos bespovratne potpore je 75.000 kuna.

- Ovo je prilika za sva mikro, mala i srednja poduzeća da ostvare bespovratnu potporu za stjecanje prava uporabe znakova kvalitete HGK bilo da se radi o znaku ‘Hrvatska kvaliteta‘ ili ‘Izvorno hrvatsko‘, kazala je voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom Samostalne službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost HGK Nevenka Gašparac.

>>>Horvat: Poduzetničke potporne institucije ključne u pristupu EU-ovim fondovima

Cijeli će se projekt provoditi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i obrta kao trajni otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom prijava do 29. lipnja 2020. godine, a detaljnije upute za prijave na ovaj otvoreni Poziv bit će dostupne po njegovoj objavi na stranicama Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta.

19. travanj 2024 07:53