Aktualno
StoryEditor

FOTO: Pogledajte kako Ivana Trump reklamira hrvatski zdravstveni turizam

26. Travanj 2019.

Ivana Trump, prva supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa, ovih je dana boravila u Zagrebu. U Klinici Svjetlost bila je na operaciji očiju. Prema priopćenju iz Klinike, dr. sc. Nikica Gabrić ugradio joj je ‘Symfony intraokularne‘ leće, kojima se 70-godišnja poduzetnica riješila naočala

Gabrićeva Svjetlost nije samo najveća hrvatska privatna zdravstvena ustanova za oftalmologiju, već je i najdalje došla u primjeni iskustvenog marketinga - svjedočanstava svojih poznatih pacijenata u promotivne svrhe. Zato podsjećaju da su svoje probleme s vidom kod njih riješili Armand Assante, Franco Nero, Rade Šerbedžija, Maksim Mrvica, Zvonimir Boban, Miroslav Blažević...

Upravo oftalmolozi vole navoditi iskustva svojih uvijek zadovoljnih klijenata. Nedavno je Optical express imao veliku kampanju, u kojoj su promotivni tekstovi o operaciji sive mrene Nene Belana objavljeni valjda u svim medijima. Ista klinika voli podsjetiti da je kod njih dioptriju skinuli mnogi poznati sportaši, a među njima i talijanska nogometna zvijezda Mario Balotelli.

Petar Grašo je  brend ambasador Essilor naočalnih leća, a na ‘očnoj sceni‘ iskustva zadovoljnih pacijenata u promotivne svrhe koriste i Bilić Vision i Opto centar, ali oni igraju na svjedočanstva običnih, ‘malih‘ ljudi nepoznatih široj javnosti. S druge strane, Ghetaldusova poliklinika ne koristi taj marketinški alat.

Iskustveni marketing svakako ima svoju svrhu - kako na unutarnjem hrvatskom tržištu, tako i na globalnoj prepoznatljivosti Hrvatske i Zagreba kao destinacije zdravstvenog turizma. U tom kontekstu vrijedna su svjedočanstva Armanda Assantea, Marija Balotellija i, naravno, Ivane Trump:

- Operacija je bila brza, bezbolna te već danas vidim bez ikakvog problema i to bez naočala. Imam sasvim drugačiji i ljepši pogled na svijet koji ću tek sada ponovno otkrivati - rekla je Ivana Trump, koja je nedavno izdala knjigu ‘Odgoj Trumpovih‘ u kojoj opisuje životni put svoje troje djece, sinova  Donalda Jr. i Erica te kćeri Ivanke, koja danas slovni kao desna ruka svog oca Donalda Tumpa.

Možda će slavna Gabrićeva pacijentica na promocijama spomenuti i Zagrebačke oftalmologe, a o tome, prema priopćenju iz Svjetlosti, govori osnivač i ravnatelj klinike:

- Dolaskom pacijenata poput Ivane Trump počinje se mijenjati percepcija Hrvatske kao zemlje koja gostima pruža samo more i sunce. Ovakvim događajima stvara se priča Hrvatske kao poželjne destinacije za zdravstveni turizam te zemlje u kojoj i najzahtjevniji pacijenti mogu dobiti vrhunsku medicinsku uslugu - tvrdi Gabrić.

17. travanj 2024 00:52