Aktualno
StoryEditor

Pogledajte kako je Krstulović Opara uredio nekadašnja splitska rugla - Karepovac i Žnjan

04. Prosinac 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=jWhyDGKT-ws

Odlagalište Karepovac i plaža Žnjan godinama su izazivali gorčinu stanovnika Splita i bili ruglo tog dalmatinskog grada. Stoga je tijekom izlaganja splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na nedavno održanom susretu gradonačelnika i poduzetnika 48 sati u Splitu nastupio šok među više od 400 sudionika konferencije. Krstulović Opara je tom prilikom prikazao dva kratka videa u kojima je dokumentirana nevjerojatna preobrazba tih dvaju neuralgičnih točki Splita.

Pod dojmom promjena, poslovni tjednik Lider odmah je dogovorio intervju sa splitskim gradonačelnikom kojem je pošlo za rukom ono što mnogi prije njega nisu ni pokušavali.

>>>Krstulović Opara na 48 sati: Uvjerili smo građane da natječaji nisu namješteni

I on sam kaže da je posebno projektom na Žnjanu pokazao odlučnost, ponekad i neuobičajene metode: samouvjerenost koja ponekad nadilazi uobičajenu, ponekad malo i drskosti i izostanak bilo kakvog straha od strane utjecajnih lobija. Usprkos otporima, pa i prijetnjama, na Žnjanu su uklonjena 32 objekta. Trenutno se na tom području, koje je bilo simbol nelegalne gradnje, gradi priobalna šetnica koja razgraničava područje rekreacijske namjene, plaže i zone javnog parka.

Osim intervjua koji možete čitati od srijede u novom broju digitalnog Lidera ili od četvrtka potražiti tiskano izdanje na svim kioscima Tiska i iNovina, donosimo i video klipove u kojima možete posvjedočiti velikoj promjeni koja je na Karepovcu nastala tijekom samo jedne godine, ali i sadašnjem izgledu Žnjana kao i viziju njegove budućnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=e4OCR7JysJw&feature=youtu.be

25. travanj 2024 17:27