Aktualno
StoryEditor

Policija ušla u Agrokor

06. Travanj 2017.

- Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija provodi izvide, no zbog zakonskih odredbi o tajnosti izvida ne možemo dati više informacija, kazali su u Ravnateljstvu policije.

>>> Sabor prihvatio ‘lex Agrokor’: 83 zastupnika za, 2 suzdržana i 46 protiv

Neslužbeno se doznaje da se izvidi posljedica kaznene prijave koju je, "kao građanin", podnio predsjednik Sabora Božo Petrov. O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošlog tjedna nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio "na onome što se dalo čuti iz medija".

- Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao, rekao je Petrov.

>>> Alen Fontana: Agrokorovi dobavljači dali rok od 24 sata da se riješe problemi, a onda kreću obustave

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora. Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama "u ladici" čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

18. travanj 2024 10:21