Aktualno
StoryEditor

Polpharma će prodavati lijekove JGL-a, a JGL će proizvoditi dio porfelja Polpharme

10. Svibanj 2019.

Glavni izvršni direktori riječkog JGL-a i Polpharme iz Varšave, Mislav Vučić i Markus Sieger, potpisali su ugovor o razmjeni lijekova na recept i bezreceptnih lijekova te dogovorili potencijalnu suradnju na ruskom tržištu. Suradnjom s Polpharma Grupom koja je zastupljena u 35 zemalja svijeta, proizvodi hrvatskog JGL-a bit će dostupni na poljskom i drugim europskim tržištima, dok će se dio portfelja Polpharme proizvoditi u pogonima riječke kompanije te se prodavati na hrvatskom i ostalim europskim tržištima.

Riječka kompanija se uz umrežavanje znanja i kompetencija s odabranim partnerima nastoji još snažnije pozicionirati u oftalmološkom segmentu, te ojačati svoj položaj na globalnom tržištu zdravlja.

- Ovo je izvrstan primjer vrijednosti ulaganja u vlastitu pamet koja se očituje u razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću. Također, iznova dokazujemo izvozni potencijal hrvatske farmaceutske industrije i njenog multiplikativnog utjecaja na gospodarstvo Hrvatske- izjavio je Vučić.

Podsjetimo, otvaranjem proizvodnih pogona unutar kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015., JGL je osigurao preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta. Tehnološka platforma riječke tvrtke bazirana je na proizvodnji sterilnih otopina u kapima i sprejevima te Bag-on-Valve oblicima.

25. travanj 2024 09:55