Aktualno
StoryEditor

Polychain Capital - prvi kriptofond s imovinom od milijardu dolara

27. Lipanj 2018.

Polychain Capital trenutno je glavni igrač kada je riječ o ulaganjima u kriptovalute, privlačenju investitora kao što je softverska kompanija Andreessen Horowitz, te ulaganju u tvrtke koje bi mogle biti predvodnici sljedeće generacije blockchaina. Početkom ove godine Polychain je postao prvi kriptofond s imovinom većom od milijarde dolara koja se sastoji od imovine u obliku kriptovaluta, udjela u tvrtkama i gotovine dobivene od strane investitora.

>>>Balkan ICO Express – prvi regionalni pitch blockchain projekata

Olaf Carlson-Wee, osnivač i CEO Polychaina iznimno je opitimističan ne samo kada je riječ o Polychainu, već i stanju blockchain industrije ali i njezinoj budućnosti. Carlson-Wee mnogo zna o kriptovalutama, djelomično zahvaljujući vremenu provedenom na platformi Coinbase. U nedavnom intervjuu za Fortune otkrio je više o Polychainu, te kako on percipira budućnost digitalne imovine u vrijeme kad velike firme rizičnog kapitala eksperimentiraju s različitim investicijskim strukturama.

Investicijska strategija Polychaina, objašnjava Carlson-Wee, ne odnosi se na algoritme ili kvantitativnu strategiju što mnogi misle kad čuju pojam hegde fond, već ulažu u ono što smatraju najboljom tehnologijom koja omogućuje nova ponašanja temeljena na blockchainu. To su primjerice upravljački mehanizmi koji omogućuju vlasnicima i korisnicima tokena da glasuju o promjenama u protokolu.

>>>Fima Plus – Prva u Hrvatskoj sustavno ušla u trgovanje kriptovalutama

Počeci su, priznaje, bili iznimno skromni nakon čega je uslijedio prilično nevjerojatan rast. Prvi investitori bili su visokoprofilirani venture fondovi. Iako ne smije otkriti identitet svih investitora, Carlson-Wee ističe da su među njima Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Founders Fund, Sequoia, Bain i Bessemer.

Trenutno su fokusirani na Dfinity, decentralizirani oblak 3.0 koji teži izazivanju Amazonovih web usluga. Osim toga, rade i na novim mehanizmima za pametne usluge, te Wasm prevoditelju programskih jezika što će otvoriti vrata stotinama tisućama programera.

18. travanj 2024 02:29