Aktualno
StoryEditor

Pomgrad: Slovenci preuzeli Tegru, zanima ih i Viadukt

12. Kolovoz 2017.

Pomgrad iz Murske Sobote preuzela je čakovečku Tegru, dosad u vlasništvu francuske tvrtke Eurovia. Predsjednik Uprave Tegre Ivan Kolarić nije mogao reći koja je vrijednost te akvizicije. Tegru je zapravo preuzela tvrtka H-grad u vlasništvu Pomgrada, koji osim tvrtke u Hrvatskoj ima još nekoliko tvrtki kćerki u Sloveniji. Osim visokogradnje, grade i autoceste u Sloveniji pa se po kuloarima nagađa da bi sljedeća meta mogao biti posrnuli Viadukt.

>>>Prihodi Viadukta pali 75 posto

No iako je potvrdio da prate prilike na hrvatskom tržištu, predsjednik Uprave Pomgrada Igor Banič opovrgnuo je tvrdnje da se pregovara s Viaduktom. Oni su za hrvatsko tržište zainteresirani ponajprije zbog sve većeg broja investicija koje se financiraju i iz EU-fondova, poglavito u turizmu. Osim toga, kao priliku Banič vidi i projekte u komunalnoj i prometnoj infrastrukturi te u visokogradnji, za što će im poslužiti Tegra.

Inače, čakovečka tvrtka jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja je uspješno preživjela recesiju. Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, lani je ostvarila prihod od 141,5 milijuna kuna (30 posto više nego u 2015.). Dobit je lani bila 12,4 milijuna kuna, što je za 12 puta više nego u 2015., i prvi je put imala milijunsku dobit. Prethodnih godina ona je iznosila po nekoliko stotina tisuća kuna.

15. travanj 2024 14:33