Aktualno
StoryEditor

Ponovo uveden najdulji let na svijetu koji traje gotovo 19 sati

30. Svibanj 2018.

Singapore Airlines izvijestio je da će u listopadu ponovno pokrenuti najdulji komercijalni let u svijetu u trajanju od gotovo 19 sati na relaciji Singapur-New York, dodajući da će biti ponuđen samo putnicima u višoj putnoj klasi.

>>>Singapur-Kuala Lumpur najfrekventnija zrakoplovna linija na svijetu

Svakog će dana zrakoplovi u neprekinutom letu u trajanju od oko 18 sati i 45 minuta od singapurskog aerodroma Changija do zračne luke u Newarku prelaziti oko 16.700 kilometara (10.300 milja), navela je zrakoplovna tvrtka u priopćenju.

Trenutni rekord drži kompanija Qatar Airways na letu 921 iz Aucklanda do Dohe, koji traje 17 sati i 40 minuta.

Na ruti od Singapura do Newarka singapurska će tvrtka koristiti modele Airbus A350-900ULR, koji su namijenjeni za duge letove i mogu primiti 161 putnika, od toga 67 u poslovnoj klasi a 94 u premium ekonomskoj klasi.

Zrakoplovna tvrtka već je letjela na sličnoj ruti od 2004. do 2013. godine ali ju je ukinula jer nije ostvarivala očekivane prihode.

>>>Mudrim odabirom sjedala u zrakoplovu izbjegnite najveći udar turbulencija

Odluka o njezinom opetovanom uvrštenju u ponudu vemenski se poklopila s nastojanjima aviokompanija da nađu nove izvore prihoda u konkurentskom okruženju a duge rute često generiraju veće prihode od onih s pauzama u letovima.

U Singapore Airlinesu planiraju i neprekinuti let od Singapura do Los Angelesa, s istim modelom zrakoplova.

Njihova odluka o obnovljenom letu na relaciji Singapur-New York donesena je u vrlo izazovnoj situaciji za singapurskog avioprijevoznika. Prošle su godine spojili niskobudžetne kompanije TigerAir i Scoot kako bi racionalizirali troškove.

>>>Airbus pretekao Boeing dosegnuvši rekord u broju naručenih zrakoplova

Ovog su mjeseca najavili da će u nastojanju da ostanu konkurentni uključiti posrnuli reginalnih ogranak s premium ponudom SilkAir u širu grupu nakon višemilijunskog ulaganja u modernizaciju kako bi ostao konkurentan.

25. travanj 2024 18:37