Aktualno
StoryEditor

Popularne vukovarske čizme ‘zenge‘ žele i u SAD-u i u Australiji

09. Siječanj 2018.

Nakon prošlogodišnje Kolone sjećanja, kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hodala u popularnim žutim čizmicama poznatijim kao ‘zenge‘, kakve su u vrijeme agresije na Vukovar nosili vukovarski branitelji, tvrtka Borovo odlučila je nakon velikog interesa kupaca napraviti još jednu seriju ovih popularnih žutih čizama, izvijestio je o tome Večernji list.

‘Zenge‘ žele i u Australiji, SAD-u…

- Poslije toga, kao i medijskih napisa koji su uslijedili, došlo je do velikog interesa kupaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore, koji su se interesirali za te čizme. Imali smo i upite iz Njemačke, Australije, Kanade, SAD-a… Zbog toga odlučili smo napraviti prostora u proizvodnji i napraviti još jednu limitiranu seriju. Ovaj put, uz muške brojeve, izradili smo i nešto ženskih brojeva, što je naišlo na odličan prijam kod kupaca, rekla je Marija Rušnov, stručna suradnica u marketingu Borova.

>>>Znate li priču o Borovo žutim cipelama koje su zbog početka Domovinskog rata ostale neisporučene?

Kako piše Večernji list, ova serija žutih čizama identična je prijeratnima, a izrađene su od hidrofobirane kože. Posebne su po tome što tijekom izrade prođu kroz ruke 60-ak radnika. Jače otisnut žig vukovarskog tornja je ono po čemu se nova serija razlikuje od nekadašnjih žutih čizama.

- Planiramo svakako i u budućnosti nastaviti s proizvodnjom žutih čizama. U stalnom smo kontaktu s kupcima pa ćemo raditi i na njihovom dodatnom poboljšavanju i da budu što udobnije i kvalitetnije, istaknula je Rušnov.

20. travanj 2024 14:59