Aktualno
StoryEditor

Porastom stanogradnje Wienerberger smanjio neto gubitak u prvom tromjesečju

10. Svibanj 2017.

Austrijski proizvođač građevinskog meterijala Wienerberger izvijestio je u srijedu da je prvo tromjesečje zaključio s manjim neto gubitkom nego u istom lanjskom razdoblju potvrdivši prognoze o kontinuiranom blagom rastu stanogradnje u ovoj godini.

>>>Agrokor najavio izvješće o stanju kompanije i idućim koracima

U prva tri ovogodišnja mjeseca austrijska je kompanija poslovala s neto gubitkom od 17,5 milijuna eura, u odnosu na 23,9 milijuna eura koliko je iznosio u istom lanjskom razdoblju. Dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije uvećana je 15 posto, na 46,1 milijun eura.

Prihodi su porasli osam posto, na 659,6 milijuna eura

- U prvom tromjesečju generirali smo snažan organski rast, unatoč sporom početku godine zbog vremenskih prilika, ističe predsjedatelj izvršnog odbora Heimo Scheuch.

U kompaniji su ujedno potvrdili procjene o kontinuiranom blagom rastu stanogradnje u ovoj godini. Očekuju pozitivne trendove na gotovo svim tržištima istočne Europe i njihovo regionalno razilaženje u zapadnoj Europi.

>>>Izvješće za 2016.: Končar s manjim prihodima i rashodima, dobit veća 14,2 posto

Scheuch podsjeća da je njihov cilj organski 9-postotni rast EBITDA u ovoj godini.

- Cilj je ambiciozan, posebno kada se uzmu u obzir oscilacije na našim tržištima i predstojeća zbivanja u političkoj areni koje će i dalje utjecati na ekonomske trendove u Europi, upozorava izvršni direktor Wienerbergera.

26. travanj 2024 19:30