06. rujan 2019.

Porsche povećao udjel u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Partnerstvo Rimac Automobila i Porschea se osnažuje. U lipnju prošle godine Porsche je kupio 10 posto udjela u Rimac Automobilima, a danas je objavljeno da se taj udio povećao na 15,5 posto. Vodeći njemački proizvođač sportskih automobila povećava raspon svojih elektrificiranih modela, stoga će u ovom partnerstvu koristiti stručnost Rimca u elektifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

- Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac. Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a.

- Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos. Tek smo na početku našeg partnerstva, a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

Povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijet će brzom tempu razvoja tvrtke Rimac, što uključuje značajno povećanje  proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućit će poslovanju podršku većem opsegu i obujmu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sustava, do najnaprednijih 'infotainment' i 'connectivity' sustava, objavljeno je na stranicama Rimac Automobila.