Aktualno
StoryEditor

Posao snova uz doseg od 212 centimetara

08. Prosinac 2018.

Jedan se Hrvat vratio iz Abu Dhabija, ali drugi odlaze 120 kilometara sjeveroistočno, u Dubai. Najveća svjetska zrakoplovna kompanija Emirates u velikoj je akciji regrutiranja stjuarda i stjuardesa u Hrvatskoj. Nakon Zagreba krenuli su u Rijeku pa u Dubrovnik. I uz to uvalili odličan PR – toplu ljudsku priču dviju Hrvatica koje su među dvjestotinjak ljudi iz Hrvatske među kabinskim osobljem u Emiratesu.

>>>Emirates ostvario 1,1 milijardu dolara dobiti

Naravno, iskustva su prekrasna, a bajku upotpunjuje još ljepša plaća s nizom pogodnosti: neoporezivi prihodi, besplatni zajednički smještaj i prijevoz do radnog mjesta i s njega, zdravstveno i dentalno osiguranje, ekskluzivni popusti na kupnju i aktivnosti u Dubaiju, pa čak i povlastice za Emiratesove letove, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji. No konkurencija je žestoka, selekcijski postupak na nekoliko razina, i samo se najbolji mogu nadati da dožive priču iz 1001 noći.

>>>Emirates osvojio 14. uzastopnu nagradu za najbolju zabavu i uslugu na letu

Postoje i dva uvjeta: navršena 21 godina i obvezan minimalni doseg od 212 centimetara kad se stoji na prstima. To imam. Eto, još se nisam javio, a već sam prošao prvi eliminacijski krug.

13. travanj 2024 11:26