Aktualno
StoryEditor

Posla u Daruvaru ima za sve kojima se ‘može vjerovati‘

06. Prosinac 2018.

Posla u Daruvaru ima za sve, rekao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček na upit Jutarnjeg lista kako to da je četvero članova iz obitelji tajnika lokalnog HDZ-a Borisa Peranovića dobilo posao u gradskim ustanovama.

Njegova sestra pronašla je posao u Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, šogor je otvorio odvjetnički ured koji već tijesno surađuje s gradom, supruga mu je pronašla radno mjesto u komunalnom poduzeću, a i sam Peranović je u listopadu pronašao ‘bolji‘ posao.

Posao tajnika u dječjem vrtiću zamijenio je mjestom višeg stručnog suradnika i daruvarskom Upravnom odjelu za opće, pravne, imovinsko-pravne poslove i društvene djelatnosti. Sada stavlja status gradskog vijećnika u mirovanje, ali ne i brojne druge funkcije poput predsjednika Upravnog vijeća Razvojne agencije Daruvar te člana Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe.

Lneniček pak navodi kako se u Daruvaru zapošljavanje ne provodi po političkom, rodbinskom ili bilo kojem drugom ključu, a već u sljedećoj rečenici tvrdi kako je to malen grad i svatko se okružuje s onim ljudima kojima najviše vjeruje.

Posla u Daruvaru očito ima za sve, točnije za sve članove obitelji lokalnih moćnika jer 338 osoba i dalje je nezaposleno. No, rječnikom daruvarskog gradonačelnika, njima se možda ‘ne može vjerovati‘.

21. travanj 2024 07:42