Aktualno
StoryEditor

Poslovni kalendar za srpanj: Pametni znaju čemu služi izvoz, a tu su i eRačun, sezonska sniženja...

01. Srpanj 2019.

Iako je ljeto stiglo, poslovnih događaja još uvijek ima. Zagazili smo u srpanj, mnogi su već na godišnjem dok drugi o njemu tek sanjaju i broje sitno. No, poslovni svijet ne staje, pa tako ni događanja, kojih nema toliko ovog mjeseca, ali za vas smo izdvojili najvažnije.

Lider je napravio izbor događaja koji bi u 2019. godini mogli imati utjecaj i na poslovanje vaše tvrtke, odnosno osobne financije svakog zaposlenika.

Pogledajte što donosi srpanjski poslovni kalendar.

1. 7. Elektronički račun u postupcima javne nabave bit će u potpunosti obvezan od ovog ponedjeljka. Procjenjuje se da bi u cjelokupnom obujmu javne nabave ušteda trebala iznositi oko 6-13 posto, odnosno oko 2,6 milijardi kuna, što se odnosi na privatni sektor, ali i na državu i lokalnu razinu vlasti.

Zatvara se natječaj za bespovratna sredstva EU za tip operacije 4.3.3. ‘Ulaganje u šumsku infrastrukturu’ težak 50 milijuna kuna, s maksimalnim iznosom potpore od milijun eura po projektu.

1. 7. Počinje ljetno sniženje, koje može trajati najviše dva mjeseca.

1.7. Stručni skup o investicijskom potencijalu turističkog zemljišta u organizaciji Hrvatske udruge turizma (HUT) i Lidera, održava u novootvorenom Valamarovom kampu Istra Premium Camping Resort.

2.7. 6. konferencija o izvozu u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Najvažnija godišnja aktivnost Liderova Kluba izvoznika, projekta pokrenutog da bi senzibilizirao javnost, osobito donositelje političkih i ekonomskih odluka, o potrebi snažna poticanja izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a. Konferencija o izvozu održava se pod geslom ‘Pametni znaju čemu služi izvoz‘ kako bismo dodatno upozorili na to da je upravo rast izvoza najvažniji čimbenik rasta BDP-a. (Forum, Zagreb, početak u 10 sati)

4.7. Lider Invest istok u Vukovaru. U županijskoj komori Vukovar održava se Investicijski forum istočne Hrvatske na kojemu će se okupiti eminentna imena vukovarsko-srijemskog biznisa. Na okruglom stopu, na kojemu će se razgovarati o stvaranju pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u istočnoj Hrvatskoj, govorit će i Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik Medical Intertradea. Uz njega će na panelu sudjelovati Zrinka Čobanković, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, Slavko Krajcar, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i član stručnog žirija Lider investa te Boris Čagalj iz HBOR-a, a predavanja će još održati i Tomislav Radoš i Božica Lapić.

26. 7. Četvrti vikend u srpnju (26. ─ 28. srpnja) obično donosi rekordni promet na cestama u smjeru prema moru. Lani je u turističkoj špici HAC naplatio rekordnih 65 milijuna kuna cestarina i još je primijećeno da turisti sve više ‘rastežu’ putovanje na početak sljedećeg tjedna.

19. travanj 2024 10:41