Aktualno
StoryEditor

Poslovni kalendar za svibanj: Konferencije 4. industrijska revolucija i Energetika 2019.

30. Travanj 2019.

Neke su stvari u poslovanju nepredvidive, ali neke treba znati itekako dobro predvidjeti. Upravo kombinacija dobre organiziranosti i pravodobnog reagiranja na neočekivano daje najbolje rezultate.

Lider je napravio izbor događaja koji bi u 2019. godini mogli imati utjecaj i na poslovanje vaše tvrtke, odnosno osobne financije svakog zaposlenika.

Pogledajte što donosi svibanjski poslovni kalendar.

SVIBANJ

1. 5. Praznik rada ove godine pada u srijedu, najnezgodnije za spajanje. No u Sloveniji je blagdan i u četvrtak, pa se tradicionalno može očekivati pojačan dolazak turista iz Slovenije za produljeni vikend od 1. do 5. svibnja.

10. 5. Zatvara se natječaj za bespovratna sredstva EU za provedbu tipa operacije 4.4.1. ‘Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša‘ u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od 70 milijuna eura, s maksimalnom potporom od 150.000 kuna po projektu.

17. 5. Konferencija 4. industrijska revolucija fokusira se na važnost digitalne transformacije za Hrvatsku, razvoj Smart Industry, odgovara na pitanje kako dobiti najviše iz digitalizirane europske industrije, predstavlja inovacije, te primjere kako reindustrijalizirati posustajuće EU industrije.

26. 5. Izbori za Europski parlament održat će se od 23. do 26. svibnja. Logično je pretpostaviti da će Hrvatska svojih 12 europarlamentaraca (zbog Brexita smo dobili jedno mjesto više nego dosad) birati zadnjeg dana europskog roka, u nedjelju 26. svibnja.

26. 5. DZS objavljuje prvu procjenu BDP-a u prvom kvartalu, što je indikativno i za cijelu godinu. Lani je to ‘prolazno vrijeme‘ iznosilo 2,5 posto rasta BDP-a.

29. 5. Konferencija Energetika 2019.: Hoće li se iskoristiti preduvjeti da Hrvatska postane energetsko čvorište srednjoeuropske i istočnoeuropske regije?

24. travanj 2024 19:50