19. prosinac 2018.

Poslovni uspjeh ne mora ostavljati tragove na vašem tijelu

Svakodnevni poslovni izazovi, dugotrajni sastanci, izloženost stresu i neprospavane noći mogu ostaviti brojne tragove na vašem tijelu i licu. No, mora li se rezultat napornog rada vidjeti u obliku bora i podočnjaka? Estetska medicina razvila je niz neinvazivnih tretmana kojima je moguće pomladiti kožu lica i tijela na potpuno prirodan način. Najnovije estetske tretmane za njegu lica i tijela nudi Poliklinika Milojević, najmodernija anti-aging poliklinika u široj regiji te prva ustanova u Hrvatskoj posvećena nekirurškoj estetskoj medicini.

Poznat i kao ‘kralj botoxa‘, dr. Nikola Milojević estetski je liječnik s uspješnom inozemnom karijerom, što potvrđuje i veliki interes stranih medija za hrvatskog pionira estetske medicine. Profesionalni tim, predvođen dr. Milojevićem posvećen je zaustavljanju procesa starenja i obnovi kože bez odlaska pod nož. Stoga u svojoj poliklinici u centru Zagreba nudi tretmane botoxom, dermalnim filerima, laserske tretmane te tretmane za oblikovanje tijela.

Najčešći estetski problem koji otkriva umor i godine su podočnjaci, a moguće ih je ukloniti pomoću hijaluronskih dermalnih filera. Tretman nekirurškog uklanjanja podočnjaka ubraja se u lunch break tretmane, odnosno tretmane koje možete obaviti u kratkom roku tijekom pauze za ručak. Dovoljno je svega 10 minuta i nekoliko uboda, a nema dugotrajnog oporavka i posljedica. Fileri poput Restylane Classic i Restylane Lyft (Perlane) ili Juvederm Volbella, bazirani na hijaluronskoj kiselini,  tankom se iglom injektiraju u područje donjeg kapka te se potom pažljivo oblikuju masiranjem tretiranog područja. Hijaluronska kiselina sastavni je dio kože, odgovorna za njenu hidrataciju i održavanje volumena, pa je tretman, osim što je neinvazivan, u potpunosti prirodan. Starenjem gubimo sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, elastičnost i volumen, pa dermalni fileri nadoknađuju izgubljeni volumen te potiču hidrataciju i pomlađivanje kože.

Iako je do nedavno bilo nemoguće bez skalpela ukloniti višak kože na gornjim kapcima, nekirurška estetska medicina razvila je uređaj Plasmage koji uklanja višak kože te zateže opuštenu kožu vjeđa. Metoda je minimalno invazivna; naime uređaj sublimira tkivo bez nuspojava na koži.

Osim ubrzanog ritma života, vanjski faktori poput pušenja, pretjeranog izlaganja suncu također dovode do preranog starenja kože. Stoga je koži potrebno pružiti dubinsku njegu te je poteknuti na regeneraciju. Najbolji rezultati ostvaruju se kombinacijom tretmana, poput kombinacije terapije medicinskim dermarollerom i terapija skinboosterima. Terapija Medicinskim dermarollerom provodi se naprednim microneedlingom, postupkom koji stimulira kožu da se prirodnim i sigurnim putem sama obnavlja i liječi. Mnoštvo stvorenih kanalića također osigurava bolje prodiranje i djelovanje seruma, te tako uklanja bore, obnavlja i zaglađuje teksturu kože. S druge strane, skinboosteri pružaju snažnije rezultate od klasične mezoterapije, jer u kožu apliciraju boostere hijaluronske kiseline vlažeći kožu iznutra čineći ju glatkom i hidratiziranom.

Nekirurški facelifting najučinkovitiji je tretman među neinvazivnim tretmanima pomlađivanja, a trend je takozvani „whole face approach“. Fileri se u malim količinama apliciraju po cijelom licu (iza sljepoočnice, oko oka, obraza, usana i brade), a tretirajući sve zone postižu se skladniji i prirodniji rezultati. Rezultati ovog ‘‘more is less‘‘ pristupa su vraćen volumen, izbrisane bore i podočnjaci, zategnuta koža te lijepo oblikovane crte lica.

No nije lice jedino koje broji godine. Sjedilački način života i nedovoljno kretanja odražavaju se na ostatak tijela pa dolazi do nakupljanja masnih naslaga i pojave celulita. Kombinirajući ultrazvuk i radiofrekvenciju Med Contour Multipower uklanja masne naslage i razbija celulit te zateže kožu. Tretirati se mogu gotovo svi dijelovi tijela - ruke, noge, leđa, trbuh, stražnjica i koljena. Tretman je brz, bezbolan i nije potreban dug oporavak, a rezultati su slični liposukciji.

Više informacija o uslugama Poliklinike Milojević možete pronaći na službenoj stranici.